Quaresma ve Vida

Galatasaray ve Başakşehir’in kazanması Beşiktaş’ın şampiyonluk umutlarını Kaf Dağı’nın ardına atmıştı. Derbi yorgunu Beşiktaş’ın havası, bir de üstüne rakiplerden gelen galibiyet haberleri ile kaçmıştı. Sadece takımın değil tribünlerin de havası değişmişti. Yeniden seçilen Fikret Orman’a yönelik tezahüratlar ve buna gösterilen tepkiler bunun göstergesiydi. Bu hava sahaya da yansıdı.

Aslında Beşiktaş maça iyi başlayıp golü de buldu ama Ljajiç’in golünden sonra skoru arttırma iştahı düştü. Sergen Yalçın’ın Alanyaspor’u ilk yarının büyük bölümünde kontrolü eline alan takımdı ancak gol noktasında sıkıntısı vardı. Bu sorunu Caner’e çarpıp giren kaza golü giderdi ve devre 1-1 sona erdi.

İkinci yarının havası biraz ‘sezon bitti’ havasıydı. Beşiktaş ileride çoğalmakta, hızlı atak geliştirmekte ve rakibe baskı kurmakta pek başarılı değildi hatta istekli de değildi. Uzun bir aradan sonra ilk 11’de şans bulan Quaresma ise takımın genelinin aksine iştahlıydı. Sol ayağı ile attığı gol ise tam bir usta işiydi.

Beşiktaş ilk golde olduğu gibi ikinci golden sonra da durdu ve oyunun konrolü Alanyaspor’a geçti. Rakip ekip özellikle Caner’in kanadından yüklenip Beşiktaş savunması üzerinde baskı kurdu. Bu süreçte takımı toparlayan Vida’nın üstün performansı ve Karius’un kaledeki sağlam duruşuydu. Şenol Güneş, Kagawa hamlesiyle orta sahayı toparlamayı düşündü. Kagawa topun Burak’a ulaşmasını sağlamaya başladı ama Beşiktaş, Alanya baskısını kıracak tempoya ulaşamadı. Alanya’nın skoru değiştirecek becerikli ayakları olmayınca da maç kilitlendi.

Sonuç olarak Beşiktaş kazanıp, Şampiyonlar Ligi vizesi için ilk ikiden birinin tökezlemesini beklemeye devam etti. Josef Sural’ın vefatının etkisindeki Alanyaspor ise ligi dün Vodafone Park’ta bitirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.