Riva’dan yönetilen maç

Fenerbahçe’nin Benfica kadrosunda ciddi revizyona gitti Cocu. Orta saha ve forveti neredeyse yeniden kurguladı. Ama ortaya çıkan sonuç Benfica’daki görüntüden farklı değildi. Daha tempolu, daha dikine oynayan, daha istekli bir takım vardı sahada fakat yine bir şeyi eksikti. O eksik galiba Saffet Susiç’in dediği “Futbolcu kalitesi”ydi.

Sahaya çıkan 11’in 9’u geçen senenin futbolcusuydu. Geçen sene son haftaya kadar şampiyonluk mücadelesi verdi bu takım ama o zaman da ‘bir şey’ eksikti.
Volkan, İsla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali’den oluşan defans hattı ve önlerinde oynayan iki ön libero Josef, Mehmet Topal, Türkiye’nin en çetin savunma bloğu. Ama istikrarı yok. Dün Bursaspor forveti bu bloğun boşluklarında cirit attı. Cocu için Bursa maçı savunma kurgusunda değişimin elzem olduğunu gösterdi.

Hollandalı teknik direktör ileride Soldado’yu oynatıp arkasındaki üçlüyü Barış, Giuliano, Ayew’den kurdu. Soldado topla fazla buluşamadı ama kendisi de çok formda değildi. Rakip savunmayı rahatsız edecek performansın uzağındaydı. İki yeni transferden Barış ise performansı ile bu senenin yıldız adaylarından biri olduğunu gösterdi. Hele ikinci yarıda Ayew’e verdiği pas müthişti. Diğer yeni transfer Andre Rami Ayew ise savruk görüntüsü ile henüz hazır olmadığını gösterdi. İstekliydi ama bu temposu onu ilk 11’de tutmaya yetmez. Dün Fenerbahçe’yi Bursa önünde 3 puana götüren en önemli faktör öncelikle, yeniden tribüne dönen müthiş taraftarıydı. Fenerbahçe kazandı ama futbol kalitesinde sıçrama yapamazsa çekirge gibi bir sıçrar, iki sıçrar, üçüncüde hayal kırıklığına uğrar.

Dünkü maçta iki penaltı kararı çalındı. Halil Umut Meler ikisinde de video görüntülerini izleyen Riva’daki hakemlere uydu. Meler, Fenerbahçe’nin penaltısını verdi, Bursa için çaldığı penaltı kararını ise iptal etti. Uzatmada Skrtel’in eline temas eden ve Bursasporluların penaltı beklediği pozisyonda bu kez ekrandan kendi izleyip ‘penaltı değil’ kararını verdi. Dünkü maç bize gösterdi ki, VAR artık sahanın vazgeçilmez unsuru olacak. Hakemlerin üzerindeki baskıyı alacak. Orta hakemin işini kolaylaştıracak. Ama bundan sonra son kararlar artık orta hakemlerin olmayacak. Son sözü Riva söyleyecek.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum