Santrfor ve maestro olmayınca bu kadar

Galatasaray için gruptan çıkma maçıydı. Kader maçı gibi de oynadı. Üstelik de 4. dakikada Muslera’nın büyük hatasından yenen gole rağmen. Sarı-Kırmızılılar ilk 45 dakikada sol kanadı dışında Alman ekibine fazla pozisyon vermedi. Buna karşın Belhanda’nın ara pasları ile 3 pozisyon buldu. Ama son haftalarda iyice gün yüzüne çıkan golcü eksikliği Schalke karşısında da kendisi gösterdi. O gol vuruşu bir türlü gelmedi. Santrforsuz oyun Galatasaray’ı olası puan ya da puanlardan etti.

Schalke’nin planı ilk maçtaki gibi Galatasaray’ı sol kanadından çökertmekti. Çakma sol bek Linnes, önündeki Rodrigues’in desteği olmayınca yetersiz kaldı. İkinci yarıda Ömer’i aldı Terim ama o da çare olmaktan uzaktı. İkinci goldeki hatası ile bu arena için henüz yetersiz olduğunu gösterdi.

Galatasaray kötü oynamadı ama kritik anlarda ortaya çıkacak yıldız eksikliği bu karşılaşmada da kendisi gösterdi. Belhanda geçmiş maçlarına göre daha iyiydi ama tam bir 10 numara olmadığını bir kere daha teyit etti. Donk- Ndiaye ikilisi de orta sahayı kontrol etmekte yetersiz kaldı.

Sinan santrforda ‘sahte okey’ olarak boşa döndü durdu. Onyekuru her geçen gün üzerine koyacağına her geçen gün konsantrasyon kaybı yaşamaya başladı. Ve Rodrigues... Sezon başında maaşına zam yapılmasından sonra bir türlü kendine gelemedi!

Galatasaray puan alabileceği maçı savunmadaki zaafları nedeniyle kaybetti. Muslera yine olmayacak bir hata yaptı. Ömer yine olmayacak top kaybı yaptı. İkinci golde Ömer’in hatası dışında çizgi savunmada yakalanmak da önemli bir pozisyon bilgisi yetersizliğiydi. Özetle yazık oldu. Artık gruptan çıkmak hayal oldu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum