Tom ve Jerry izler gibi...

Fenerbahçe tek planı olan bir takım. Kapan, gol yemeden 75. dakikaya kadar gel, sonra çoklu hücumla bindirme yapıp gol ara. Büyük maçların planı bu. Galatasaray deplasmanında tuttu bu strateji Valbuena sayesinde ama Trabzon’da işe yaramadı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Koeman’ın oyuna müdahalede yetersizliği ve tecrübesizliği çok net ortaya çıktı. Dün Trabzonspor, Fenerbahçe ile kedinin fare ile oynadığı gibi oynadı, Koeman da kenardan bunu ‘Tom ve Jerry’ filmi gibi izledi.

Trabzonspor ilk andan itibaren oyunu kontrol eden taraftı. Pereira ve Novak’ın bindirmeleri, Abdulkadir ve Yusuf’un iştahı, Sosa ve Onazi’nin deneyimi ev sahibi ekibi maçın üstün tarafı yaptı. Rodallega’nın penaltısını kurtaran Harun, kurtarışları ile Fenerbahçe’yi uzun süre oyunda tuttu ama ikinci yarıda artan Trabzon baskısına Fenerbahçe savunması gibi o da direnemedi. Yan ortada Ayew-Novak eşleşmesi Trabzon’un iştahla aradığı golü getirdi. Sosa’nın golü de Bordo-Mavilileri rahatlattı. Ama bu gol gevşemeye de yol açtı. Fenerbahçe’ye son bir söz söyleme şansı tanıdı, Fenerbahçe de tıpkı Türk Telekom’daki derbi gibi bu fırsatı zorladı.

Fenerbahçe’nin ileri hattı son çeyrek hariç etkisiz elemandı. Frey ve Slimani ne rakip kalede etkili olabildi ne de topu ileride tutabildi oyunun büyük bölümünde. Son dakikalarda gelen Frey’in golü Fenerbahçe’nin neredeyse çoklu hücum yaptığı ilk organize ataktı. Orta saha da farklı değildi. Eljif’in cansiperane mücadelesi, 50. dakikadan itibaren kanatlardan akın üstüne akın yapan Trabzonspor’u durdurmaya yetmedi. Ayew ve özellikle Valbeuna bu hızlı oyuna ayak uyduramadı. Bu baskıya sonunda savunma hattı da direnemedi. Fenerbahçe yine de Trabzonspor’un 2. golden sonra durmasından yararlanıp Galatasaray derbisi gibi skoru dengeleyebilirdi. Ama bu kez olmadı.

Bu maç iki durumu netleştirdi.

1- Bu sezon Fenerbahçe’nin kayıp senesi, bu anlaşıldı. Ali Koç yönetimi yapısal değişimlere odaklanıp bu sezon bu adımları atmalı.

2- Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarındaki arzusu ve futboluyla iyi bir takım olduğunu gösterdi. Kadro yapısıyla ve ligin dengeli halinin ortaya çıkardığı fırsatla onlar için şampiyonluk senesi neden olmasın?

18-11/25/bulent-tuncay-1543179417.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum