Yok ki ondan başkası

Fenerbahçe taraftarı, Ali Koç’la çektirdiği öz çekimden sonra herkesin merak ettiği soruyu yöneltir: “Başkanım kimseyi alamadık. Transfer yok mu?”

Cevap, Ali Koç’tan önce yanındaki arkadaşından gelir: “Oğlum bu nasıl soru? Asıl transfer Ali Koç’un kendisi zaten.”

Fenerbahçe’nin durumu tam da bu. Hocası yeni, yönetimi yeni Fenerbahçe’nin ama kadrosu aynı. Tek gerçek transfer, Ali Koç’un kendisi gerçekten. Sahadaki 11’de tek yeni isim ise Eljif Elmas. Aslında o da geçen seneden.

Peki Fenerbahçe’nin futbolu farklı mı? Daha dikine oynayan, hızlı çıkan bir takım görüntüsü vermesi dışında çok bir değişiklik yok. Öncelikle şunu söylemek gerekir, Fenerbahçe’de en sağlam bölge savunma. Volkan olgunluk döneminde. Defansın göbeği sağlam. Ama takım futbolundaki kopukluk savunmanın üzerinde baskı oluşturdu ve sonunda gol de geldi. Benfica’nın oyun planı kanatlardan, özellikle Isla’nın olduğu taraftan bindirmeler yapmak üzerineydi ve bu plan tuttu.

Ön liberoda Mehmet Topal ve Eljif henüz mükemmel bir ikiliye dönüşmedi ama ışık verdi. Dün Fenerbahçe’nin Portekiz’de planını bozan, hücum hattının zayıflığıydı. Valburena ne takım savunmasına ne de hücuma yeteri kadar katkı sağladı. Giuliano da çok farklı değildi. Bir iki cılız şutu dışında maça ağırlığını koyamadı. Fark yaratan tek isim Dirar’dı ama onunla anlaşacak bir forvet yoktu. Mecburiyetten santrfor oynatılan Alper rakip kaleye en yakın ama kaleye en uzak isimdi.

Fenerbahçe dün beraberliğe oynamıştı ve Volkan topu çekebilse alabilirdi de. Çünkü pozisyon bulamasa bile pozisyon da vermiyordu. Lizbon’daki maçta şunu gördük, bu Fenerbahçe, 50 bin taraftarı ile bu Benfica’yı eler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.