İnşallah bu çocuklar geleceği aydınlatacak!

Türk Milleti’nin vatanına olan sevgisi ve bağlılığı tarihsel bir gerçektir ve milletimizi diğer milletler arasında üstün kılan en asil özelliklerden birisidir. Bunu son yaşadığımız çirkin ve haince planlanmış 15 Temmuz gecesinin hemen akabinde gördük.

O gece ve sonrasında ebeveynler olarak çocuklarımızı ne kadar istesek de bu durumdan ayrı tutamadık. Yaşadılar, gördüler, korktular, anlamlandıramadılar… Şimdiye kadar sanal oyunlarda, televizyonlarda gördükleri sahneleri yaşamak ve izlemek zorunda kaldılar. Her ne kadar uzak tutmaya çalışsak da şahit oldular. Umarım ruhlarına derin bir darbe almadan atlatırlar.

Son olanları düşündüğümde işin başı da sonu da “eğitim” oluyor. Çünkü insanın insan olduğunu; insan olabilmesi için güzel değerlere sahip olmamız gerektiğini hatırlatıyor eğitim bize. Ve biz eğitimciler çocuklarımızın ruhlarına dokunabiliyoruz. Belki kahramanları oluyoruz, idolleri oluyoruz. Ders anlatarak değil bu kahramanlık emin olun. Akademik başarılarla da değil. Ruhuna dokunabildiği her öğrencisinin duyarlı, insanları seven ve eşit gören, adaleti savunan birer birey olmasını sağlayan kahramanlar…

O kahramanlar çocuklarına inanırlar. İnanırlar ki o çocuklarda güven duymayı ve samimiyeti öğrensinler.

O kahramanlar çocuklarının akademik başarısından çok gösterdikleri emeği ve gayreti önemserler. Öyle ki o çocuklar da büyüdüklerinde liyakati bilirler.

O kahramanlar çocuklarının en çok duygularına önem verir “fazla zekasına!” değil. Duygularına önem verilerek yetişmiş çocuklar birlikte yaşadığı insanlarında duygularını önemser. Karşısındakinin penceresinden bakabilme becerisi gelişmiş bu çocuklar ahlak için temel taşını yerine oturtmuş demektir. Bu da her insanın hayatının en az kendisininki kadar değerli ve özel olduğunu anlamasıdır aslında. Ne kadar farklı düşünse de herkesin hayatının özel ve değerli olması…

İnşallah öncelikle biz eğitimciler olarak çocuklarımızın kahramanları olacağız. Bundan sonra daha da inanarak dünyaya güzellik katan çocuklar yetiştireceğiz. İnşallah bu çocuklar geleceği aydınlatacak!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.