Ümit Dikbayır hakkındaki bütün iddialara meydan okudu

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in banka hesaplarını inceletmekle ve belediyelerle ticari ilişkilere girmekle itham edilen İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ı aradım ve kendisine hakkındaki iddiaları sordum.

Bu iddiaların araştırılıp ortaya çıkmasının gayet basit olduğunu söyleyen Dikbayır bunların araştırılıp ortaya çıkması için hem İYİ Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu’na hem de partisinin TBMM’deki Disiplin Kurulu’na dilekçe verdiğini söyledi.

Sayın Dikbayır’la aramızda geçen konuşma şöyle:

“Siz uzunca bir süre İYİ Parti’nin mali işler başkanlığı görevini yürüttünüz. Şimdi genel başkanınızın banka hesaplarını inceletmekle ve ayrıca belediyelerle ticari ilişkiler kurmakla itham ediliyorsunuz? Genel başkanınızın hesaplarını incelettiniz mi?”

“Böyle bir şeyi asla yapmadım, alnım ak başım dik. İki iddia da asılsız ve yersiz, buradan bu iddiada bulunanları, bu iddiaları ortaya atanları ispata davet ediyorum. Öncelikli olarak genel başkanının banka hesaplarını inceletmekle ilgili iddiaya gelelim. Bunun araştırılıp gerçeğin ne olup olmadığının ortaya çıkması çok basit. Bir dilekçe verildiğinde bütün gerçek ortaya çıkar. Banka bilgi işlemden hangi memurun hangi şubeden böyle bir işlem yaptığını söylesin. Söylediğim gibi çok basit bir işlem bu. Memura sorulsun ‘bu işlemi size kim yaptırdı, kim sizden böyle bir işlem istedi?’ diye. Bakalım ben böyle bir işin içinde olmuş muyum, olmamış mıyım?”

whatsapp-image-2023-11-09-at-15-18-06.jpeg

Peki hakkınızdaki ikinci iddia?

“Bakın ne benim, ne ailelim ne sülalemin hatta daha da genişletiyorum ne de dostlarımın en ufak tek kuruşluk bir şeyi çıksın değil partimden istifa, milletvekilliğinden istifa edeceğim. Bu kadar netim Elif hanım.

Ben bu kadar kendimden eminim. Bu iddialarla ilgili şimdi Partimin Genel Merkezine ve Meclis’teki parti grubumuzun disiplin kuruluna iki ayrı dilekçe veriyorum. Araştırılsın, gerçek neyse bütün çıplaklığı ile ortaya çıksın.

Şunu da buradan ifade edeyim bu iftiracılarla, kumpasçılarla gücümün yettiği yere kadar mücadele edeceğim. Bunun peşini bırakmayacağım.”

“Ülkenin bu kadar sorunları varken, Orta Doğu yanarken kamuoyunu bunlarla meşgul ettiğimiz için partim adına özür diliyorum” diyen Dikbayır’a “Siz Sayın Akşener’le akrabasınız bu tür iddialarla ilgili Akşener’in tepkisi ne oldu? Kendisiyle konuştunuz mu, o ne diyor?” diye sordum.

whatsapp-image-2023-11-09-at-15-18-05.jpeg

Henüz görüşemediğini ifade eden Dikbayır Akşener’le öyle kamuoyuna yansıdığı gibi bir yakın akrabalık bağının olmadığını söyledi:

“Bizim sayın genel başkanla öyle yazılıp çizildiği gibi bir akrabalık bağımız yok. Ben 28 yıl MHP’de siyaset yaptım, üst kurul üyesiydim. Meral Hanım beni MHP döneminden bilir. İçişleri Bakanlığı yaptı, MHP Grup Başkanlığı yaptı o dönem ben de MHP’deydim hiç kamuoyunda akraba olduğumuz yazılmadı, konuşulmadı. Size basit bir örnek vereyim bakın Genel başkan MHP Genel Başkanlığı adaylığı için imza topladı, imza verenler arasında benim adım yok. Akrabalığımız olsaydı imza vermez miydim?”

Hakkındaki iddialarla ilgili bir hayli üzgün olan Dikbayır’ın açıklamaları böyle. İYİ Partili Dikbayır hakkındaki iddiaların araştırılması için bugün İYİ parti Disiplin Kurulu’na ve İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu’na “gerçeğin ortaya çıkması ve gereğinin yapılmasını istiyorum” diyerek iki dilekçe verdi.

Umarım gerçek neyse bir an önce ortaya çıkar.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum