İnatçılık ve kararlılığın ödülü

Futbol oyununda hata maçın kaçınılmaz bir parçasıdır. Olmayacak bir hata sonucunda gol yiyerek yenik duruma düşebilirsiniz. Önemli olan sahaya karakteri koyup, bunun altından kalkabilmektir. İkinci yarının açılış maçında Beşiktaş, sıkıntılı süreçten geçen rakibi Antalyaspor karşısında, maçın başında en güvendiği ayak olan Quaresma’nın hatasından kaynaklanan gol ile geriye düştü. Ama inadı, inancı ve bitmek bilmeyen mücadelesi ile bu zorluğu geçmesini bildi. Karşılaşmanın ilk dakikasından itibaren, rakibine ben bu maçı alacağım mesajı veren Beşiktaş’ta bu coşkuyu başlatan adam hiç kuşkusuz Talisca’ydı. Hemen her fırsatta gol için şansını deneyen Talisca, verdiği enerjiyle de arkadaşlarını mücadelenin içine itti. Ona Quaresma ve Babel de katılınca, Oğuzhan ve Atiba’nın yeterli destek verememesine rağmen Beşiktaş, istediğini almayı başardı.

Siyah-Beyazlı ekipte dün merak edilen isimlerden biri de hiç kuşkusuz yeni transfer Vida’ydı. Savunmadaki dengeli oyunuyla göze çarpan Vida’nın tek eksikliği topla oynamak gibi geldi bana. Ama Pepe ile birlikte orada sağlam bir duvar örecekler gibi gözüküyor. Söz savunmadan açılmışken, Beşiktaş’ın bu bölgeye biraz daha önem vermesi gerektiğini hatırlatalım. Savunma hattını çok ileride kuran Siyah-Beyazlı ekip, kontra atak düzeni içinde oynayan Antalyaspor’a birkaç pozisyon veriyorsa buna dikkat etmesi gereklidir diye düşünüyorum. Özellikle rakibin hızlı çıktığı anlarda savunma arkasına kaçırılan oyuncular Şenol Güneş’in öğrencileri için tehlikeli olabilirler. Dün bunu birden fazla defa gördük.

Talisca, Antalyaspor karşılaşmasınn kahramanı olurken, Quaresma’nın yaratıcılığını konuşturduğu maçta ileri uçta yer alan Negredo gol atamadı ama çalışkanlığıyla göz doldurdu. Devrenin açılış maçları her zaman zordur. Hele karşınızda bir de sıkıntılı süreç yaşayan rakip varsa, bu daha da güçleşir. Önemli olan tüm zorlukların altından kalkarak yola devam edebilmektir. Beşiktaş bunu başarırken sanırım inatçılığının ve kararlılığının da ödülünü aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.