‘Uğur okulları 15 Temmuz kampüsü’

Eğitim çok önemli diye sürekli yazıyorum bu köşede ama bunu yazarken inanın her tarafından düşünerek yazıyorum. Olumlu ve olumsuz taraflarını da düşünüyorum. Amaçsız, kontrolsüz, çağdaş normlardan uzak, pozitif bilimleri benimsemeyen ve en önemlisi vatan millet sevgisi olmayan bir eğitim başımıza en büyük belayı, FETÖ terör örgütünü çıkarmadı mı? İşte bu yüzden eğitim bir toplum için en önemli iştir. Kimseye bırakılmayacak kadar önemli, konrtolsüz bırakılmayacak kadar ciddi ve en önemlisi kimin yapacağının çok iyi belirlenmesi gereken hayati bir iştir. Bu işi tek başına devletin yapmasını beklemek büyük bir hata olur, bu açıdan özel sektörün işin içinde olması hem kalite açısından hem de devletin yükünü alması açısından şarttır.

Okulların açılmasına bayram arasını saymazsak bir iki gün var, ama bir sürü de sorunumuz var. Bunları elbette çözeceğiz. Ancak unutmayın ki tüm bu sorunların çözümünü kısa süreli değil uzun vadeli düşünmek durumundayız. Hepinizin de bildiği gibi olağanüstü günlerden geçiyoruz. Devlet, deyim yerindeyse arınmaya çalışıyor; bu süreçte hepimiz diken üstünde yaşıyoruz. Ama hayat devam ediyor ve topluma umut verecek geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak olaylara ihtiyacımız var. Bu bakış açısıyla çalışan herkesi tarih yazacaktır. Ama özellikle ben bu yazımda eğitim sektöründe bu dönemde yapılan yeni girişimleri yazmak istedim. Olumsuzlukların çok baskın hale geldiği bu dönemde iyi şeyler de var demek istiyorum.

Öncelikle bu dönemde küçük büyük farketmez eğitim kurumu açan herkese ülkem adına teşekkür ediyorum. Bu memlekete yapılan en büyük yatırımdır. Bu kurumlarda birileri okuyacak, birileri çalışacak ve en önemlisi vatana millete hayırlı işler yapılacak. Ama özellikle 6 Eylül’de Ankara’da Milli Eğitim Bakanı’nın da katıldığı bir okul açılışından bahsetmek istiyorum. Okul Ankara Yaşamkent’te açıldı. Okulun adı “Uğur Okulları 15 Temmuz Kampüsü”; adı önemli ama daha da önemlisi okulun kütüphanesine şehit Ömer Halisdemir’in ismi verilmiş. Onun gibi vatansever, onun gibi cesur, onun gibi çocuklar yetişsin diye. Okul 19 Eylül’de ders başı yapıyor. Okulda Kırşehir’den, Ankara’nın ilçelerinden, Niğde’den bursla alınmış öğrenciler var. Bu memleketin çocukları okulda okuyacak. Okulun kurucusu eğitimci Enver Yücel, açılış töreninde hep gelecek, gelecek, gelecek dedi. Konuşmasında ülkemizin bütün bu hainliklerden ve bu terör odaklarından kurtulması için kalkınması gerektiğini, bunun tek yolunun da eğitim olduğunu söyledi. Aynı Enver Yücel dün de Samsun’da “Bahçeşehir Okulları 19 Mayıs Kampüsü”nü açtı. Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı Samsun’da Fen ve Teknoloji Lisesi açtı. Karadeniz’den başlayarak en zeki ve yetenekli çocukları bu okula toplayıp geleceğin bilim insanlarını, patent üreten gençliğini, teknoloji üreten gençliğini bu okulda yetiştirmeye başlayacaklarını söyledi. Aslında bir nevi bu ülkenin geleceğini güven altına alacak gençleri yetiştirmek için eğitim ateşini yakmaya çalışıyor Yücel. Sadece bu yıl 30’a yakın yeni okul açtıklarını belirtiyor.

İşte Türkiye’ye, geleceğe umutla bakmak istiyorsak, geleceğimizi vatanını milletini seven, üreten, çalışan gençlerle kurtaracağımıza inanıyorsak Enver Yücel gibi girişimcilere destek olalım. Ülkenin aydınlık yüzlerini kaliteli eğitimden geçirebilirsek dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi haline gelebiliriz. Haydi hep beraber eğitim ateşine destek vermeye...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.