YDS ne zaman yapılacak? ÖSYM 2019 YDS/1 başvuruları başladı

YDS ne zaman yapılacak? ÖSYM 2019 YDS/1 başvuruları başladı

E-YDS sınav tarihi ne zaman yapılacak? Bu gün başlayan YDS başvuruları için form dolduranlar sınavın ne zaman yapılacağını ve daha önceki sınavlarda neler sorulduğunu da merak ediyor. ÖSYM takvimi ve YDS sınav tarihi ile ilgili detaylar haberimizde...

YDS başvuruları başladı. 6 Şubat tarihine kadar devam edecek başvurulara müracat edenler için E-YDS sınav tarihi ile ilgili araştırmalar yapıyor. YDS/1 başvuruları ÖSYM AİS üzerinden yapılacak. Aşağıda linki bulunan başvuru kılavuzuna tıklayarak dikkat edilmesi gereken noktaları öğrenebilirsiniz. ÖSYM takvimi ve YDS sınav tarihi ile ilgili detaylar haberimizde.

2019 Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2019-YDS/1) başvuruları 30 Ocak-6 Şubat 2019 tarihleri arasında alınacak. Adayların başvuru tarihleri arasında kayıtlarını yaptırması gerekiyor. Yabancı dil seviyelerini tespit ederek ek üçret almak isteyen kam personeli veya YDS puanı koşulu olan kurumlara başvurmak isteyen birçok kişi, YDS sınavı için başvuru yapıyor. Başvurların başlaması ile birlikte YDS çıkmış soruları ve sınavın hangi tarihte yapılacağı da gündemde.

YDS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

YDS başvurularının 30 Ocak tarihinde başlamasının ardından adaylar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini girdikten sonra başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Başvuru ücreti 120 TL.

19-01/30/2019-yds-sinavi-ne-zaman-yapilacak.jpg

YDS BAŞVURU İŞLEMLERİ

YDS başvurularının 30 Ocak tarihinde başlamasının ardından adaylar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini girdikten sonra başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. ÖSYM tarafından yayımlanacak olan başvuru kılavuzunun yayınlanmasıyla sınav başvuru ücreti ve sınav hakkında tüm detaylara ulaşma imkanı sağlanacak.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

YDS NE ZAMAN?

YDS 2019/1 sınavı 24 Mart'da gerçekleştirilecek. YDS sınavının sonuçları 19 Nisan'da sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden adaylara duyurulacak.

YDS NEDİR?

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 2. maddesi ve 4 Ocak 2013 tarihli ve 28518 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” uyarınca Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından uygulanmaktadır.

19-01/30/yds-ne-zaman.jpg

YDS’YE KİMLER GİREBİLİR?

YDS sonuçları, yüksek lisans programlarına giriş için kullanılabileceğinden, lisans programı mezunları ile lisans programlarında okuyan öğrenciler de bu sınava girebileceklerdir. Ancak, bu öğrencilerin ilgili üniversiteden yüksek lisans programları için YDS sonuçlarının kullanılıp kullanılamayacağını öğrenmeleri gerekmektedir. Doçent adayları ile doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adaylar da yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS’ye girebileceklerdir.

EN AZ KAÇ PUAN GEREKLİ?

Yabancı dil koşulunun sağlanması için YDS'den doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN