Yemen'de İngiliz destekli saldırıda İngiliz yardım kuruluşları vuruldu

Yemen'de İngiliz destekli saldırıda İngiliz yardım kuruluşları vuruldu

Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon güçleri Yemen'de, İngiltere'nin desteği ile gerçekleştirilen saldırıda İngiltere tarafından finanse edilen yardım kuruluşlarını vurdu.

KARAR.COM

Independent'ta yer alan haberde; İngiltere parlamentosu, İngiltere'nin yardım ettiği koalisyon güçlerinin yine İngiltere tarafından finanse edilen yardım kuruluşlarına yaptığı saldırıları konuşuyor.

May hükümetinin sert dille eleştirildiği tartışmalarda, Suudilere karşı tutarsız davranışlar sergilenmesinin yaşanan saldırılara sebep olduğunun vurgulandığı eleştirilerde, May'in politikaları hedef alında.

Finansmanı İngiltere tarafından yapılan Oxfam yardım kuruluşunun hizmet verdiği Yemen'de insani bir dram yaşandığının altının çizildiği açıklamalarda, son saldırılarda vurulan temiz su kaynaklarının krize neden olduğu ifade edildi. 6 bin kişiye temiz su sağlayan tesislerin koalisyon güçleri tarafından düzenlenen saldırıda büyük hasar aldığı vurgulandı.

"İNGİLTERE SORUMSUZ VE TUTARSIZ"

Independent'in Ortadoğu muhabiri Bel Trew imzası taşıyan haberde skandalı Oxfam yardım kuruluşunun avukatı Toni Pearce'ın konuşması ortaya çıkardı. Pearce, Yemen'de tutarsız İngiliz politikası yüzünden insanların kıtlıkla mücadeleye etmeye başladığını ifade etti.

"Bir yanda İngiliz yardım kuruluşu, diğer yanda İngiliz destekli saldırılar ve bombalar savaşı körüklüyor" diyen Pearce, koalisyon uçaklarının İngiliz yardım kuruluşuna ait bir depoyu da imha ettiğini açıkladı.

"SALDIRILAR ASKERİ DEĞİL, İNSANİ BÖLGELERE YAPILIYOR"

Yemen Veri Projesi'nin son raporuna göre İngiliz destekli koalisyon güçlerinin saldırılarının yüzde 48'i askeri olmayan noktalara yapıldı. Independent'a konuşan YVP yetkilisi Iona Craig, karşı saldırı başladığı günden bu yana askeri olmayan hedeflere saldırıların arttığını belirtti.

Sivil hedeflere yapılan saldırılar nedeniyle sivil kayıpların da arttığının altını çizen Iona Craig, üç yıldır süren saldırılarda en büyük kaybın Eylül ayında yaşandığını açıkladı.

MAY'E SERT ELEŞTİRİLER

Muhafazakar milletvekili Andrew Mitchell, İngiltere'nin Yemen'deki politikasını eleştirerek, "Bu istatistikler, Britanya'nın Yemen'deki Suudi koalisyonuna verdiği destekle ilgili yargılama hatalarını ortaya koydu" dedi.

"Bir ateşkesin ve bir barış sürecinin güvence altına alınması için BM'deki etkimizi kullanmak yerine, korkunç kıtlık koşullarına sebep oluyoryuz" diyen Mitchell, Yemen'de barış için destek verilmesi gerektiğini ifade etti.

"KORKUNÇ BİR İRONİ"

Uluslararası Kalkınma Komitesi ve Silah İhracatı Denetimleri Komitesi üyesi İşçi Partisi milletvekili Lloyd Russell-Moyle da, yaşanan drama dikkat çekerek, kendi yardımlarını bombalamanın korkunç bir ironi olduğunu ifade etti.

"Hükümet, Suudi hava komuta merkezlerine yerleştirilen İngiliz birliklerinin Yemen'deki sivil ölümleri azaltmak için orada olduğu şeklindeki aldatmacayı sürdürüyor" diyen Lloyd Russell-Moyle sivil kayıplar arttıkça İngiltere'nin Suudi Arabistan'daki askeri varlığının tamamen etkisiz olduğu ya da İngiltere'nin bu saldırıları sivillere karşı koordine ettiği anlamına geldiğini ifade etti.

13 MİLYON İNSAN ÖLEBİLİR

Birleşmiş Milletler'in Yemen koordinatörü Lise Grande ise, bombardımanın devam etmesi halinde Yemen'de 13 milyon sivilin açlıktan ölebileceğini söyledi. Birleşmiş Milletler, başgösteren bir kıtlığın 2 milyon annenin ölüm riskine yol açabileceği konusunda uyardı. Suudi Arabistan, hastaneleri, okulları, evleri ve pazar yerlerini vuran saldırıları nedeniyle artan bir incelemeye girdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN