Yeni i30 Avrupa pazarı için makyaj yaptı

Yeni i30 Avrupa pazarı için makyaj yaptı

Güney Koreli üretici Hyundai i30 modelini elden geçirdi. Avrupa pazarı için kostüm değiştiren araç, yeni teknolojileri ve motor seçenekleriyle oldukça iddialı.

Hyundai’nin uzun bir süredir üzerinde çalıştığı i30 modelini baştan aşağıya yeniledi. Avrupa pazarı için yeniden tasarlanan i30, kompakt hatchback pazarının önemli temsilcilerinden olmak için kolları sıvadı. Daha modern ve sportif görünüme bürünen model, bizim de bu haftaki konuğumuz oldu. Yakışıklı C segmenti furyasına katılan model ilk etapta, çekik ve LED gündüz farlarının yanı sıra uzatılmış burun yapısıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Araca kaslı bir duruş kazandıran yüksek omuz çizgisi ve oval tasarım sportif tasarımı destekliyor. Aracın arka kısmında ise yeni LED stop gurubu ve tampondaki siyah kaplama şık bir kombinasyon oluşturuyor. Hyundai i30’un 395 litrelik bagaj hacmi sınıfının en iyileri arasında. Aracın iç tasarımı ise çok daha modern bir görünüme sahip. Yeni kumanda elemanları, 5 inçlik dokunmatik ekran, yeni direksiyon simidi ve havalandırma ızgaraları hoş bir bütünlük sağlıyor. Orta konsolda minik kalan 5 inçlik ekran bize konuk olan ‘Elite’ donanımıyla geliyor. 8 inçlik oldukça kaliteli multimedya ekranına ‘Plus’ donanım seviyesiyle sahip olmak mümkün. Arka koltukta baş ve diz mesafesi yeterli. Koltukların saran yapısı keyifli ve sportif bir sürüşe imkan veriyor. Yeni i30, DCT şanzımanla beraber iki farklı moda sahip. İsteğe bağlı olarak bir tuş aracılığıyla değiştirilen sürüş modu ‘Normal’ ve ‘Sport’ olarak araca farklı bir kimlik kazandırıyor. Net direksiyon tepkilerine sahip olan model, yeni 140 beygirlik benzinli üniteyle talepleri karşılıyor.

YENİ 140 BEYGİRLİK BENZİNLİ

Yeni nesil i30’da 2’si benzinli olmak üzere toplam 3 motor seçeneği sunuluyor. Bize konuk olan markanın i30 ile yeni sunduğu 1.4 litrelik benzinli ünite. Elden geçirilen bu motor 140 beygir güç ve 242 Nm tork üretiyor. 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman DCT ile kombine edilen güçlü ünite 0’dan 100 kilometre hıza 9,2 saniyede ulaşıyor. Yaklaşık 1400 kg ağırlığındaki otomobile yeterli performansı sağlayan motor, otomatik şanzımanla uyum içerisinde çalışırken saatte 205 kilometre hıza ulaşabiliyor. Hızlı geçişleriyle performansa katkı sağlayan DCT, yakıt tüketimi konusunda da fena değil. Fabrika verilerine göre ortalama 5,5 litre yakıt tüketen araç bizde 6,8 litrelik tüketime imza attı. Performanslı sürüşlerde ise araç 7 litre seviyelerinin üzerine rahatlıkla çıkıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN