Yenikapı mitingine kaç kişi katıldı? İşte en net görüntü

Yenikapı mitingine kaç kişi katıldı? İşte en net görüntü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katıldığı Yenikapı Meydanı'ndaki "Evet" mitingi için gelenler alanı doldurdu. Havadan çekilen görüntülerde Meydanda 1 milyona yakın kişinin bulunduğu tahmin ediliyor. İşte o görüntüler ve büyük buluşmadan kareler...

"Evet Platformu" tarafından düzenlenen "İstanbul Buluşması" için Yenikapı meydanına akın eden vatandaşlar meydanı doldurdu. Havadan çekilen görüntülerde alanda kaç kişi olduğu tahmen edilmeye çalışılıdı. Yaklaşık 1 milyondan fazla kişinin miting için geldiği tahmin edilirken, resmi açıklama bekleniyor. İşte tarihi buluşmadan notlar ve kameralara yansıyan renkli anlar...

17-04/08/6637405-1491664787.jpg

Miting, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın alana gelmesiyle başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile Kısıklı'daki konutundan helikopterle Yenikapı Etkinlik Alanı'na geldi. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, katılımcılar ve vatandaşlarla selamlaştı. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım da eşi Semiha Yıldırım ile Ankara'dan geldiği Atatürk Havalimanı'ndan Yenikapı Etkinlik Alanı'na helikopterle geçti. Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım da platformdan vatandaşları selamladı.

"İstanbul Buluşması", Başbakan Yıldırım'ın konuşmasıyla devam ediyor. 

RENKLİ BULUŞMADAN NOTLAR

"Aşkımız memleket, millet için evet" sloganıyla düzenlenen buluşma için vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren Anadolu ve Avrupa yakasından otobüs, Marmaray, metrobüs, metro ve deniz yoluyla Yenikapı Etkinlik Alanı'na geldi. Alan, ellerinde Türk bayrakları ve "Evet" yazılı flamalar taşıyan vatandaşlarla tamamen doldu.

17-04/08/6636027.jpg

Erken saatlerde alana gelen vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesinden "Canım İstanbul" şiiri dinletildi.

Öte yandan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, merhum Başbakan Necmettin Erbakan, eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş ile eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Başkanlık sistemi" hakkındaki düşüncelerinin yer aldığı video izlettirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın alana gelişinin ardından "İstanbul Buluşması", saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

17-04/08/6634633.jpg

Konuşmaların öncesinde sanatçı Uğur Işılak "Evet diyoruz", Hanefi Söztutan "Demokrasi Marşı", Arif Nazım "Ayağa kalk İstanbul", "Evet diyeceğiz", Ceyhun Çelik "Tabii ki evet" ve Eşref Ziya Terzi "Karanlık bizi sevmiyor" adlı şarkı ve şiirleri seslendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın birlikte gerçekleştireceği "Evet" mitingi için  Yenikapı Miting alanı dolmaya bşladı. Mitinge katılacaklar  arama noktalarından geçerek alanı giriyor.

AVRASYA TÜNELİ KAPALI

Miting nedeniyle Yenikapı'ya bütün yollar trafiğe kapalı. Yarın aynı yerde MHP'nin gerçekleştireceği miting nedeniyle yollar Pazar akşamına kadar kapalı kalacak. Avrasya Tüneli de miting sebebiyle araç geçişlerine kapatıldı. 

17-04/08/6634482.jpg

ÖZEL SAHNE

Miting için 16 metre yüksekliğinde 95 metre genişliğinde sahne kuruldu. Sahnenin iki yanına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın dev posteriyle birlikte " Evet söz de karar da milletin" yazıldı. Sahne için 600 ton malzeme kullanıldı. 

PROTOKOL YOK

Mitingte protokol bölümü olmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım  şehit yakınları, gaziler ve engellilerle birlikte oturacak. 

 

6 BİN OTOBÜS SERVİS YAPIYOR

Miting sebebiyle Yenikapı meydanı içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Miting için 5 bin polis 700 sağlık personeli görev yapacak. 185 deniz aracı ve 6 bin otobüs de mitinge katılanlar için görev yapacak. 





17-04/08/6634269.jpg





17-04/08/6634267.jpg

17-04/08/6634151.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN