Yermuk'te DEAŞ'tan kan donduran infaz

Yermuk'te DEAŞ'tan kan donduran infaz

DEAŞ'lı teröristler Suriye'deki Yermuk mülteci kampında bir esiri savaş uçaklarından atılan bombaların altında bıraktı. Örgütün yeni katliam yönteminin görüntüleri ise tüyler ürpertti.

Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki Yermuk mülteci kampının kontrolünü eline geçiren DEAŞ elindeki esirleri bağlayarak hava saldırılarına karşı canlı kalkan olarak kullanıyor.

Teröristlerin yayınladığı bir videoda, bir tahtaya kolları ve ayaklarından bağlanan esirin başına da askeri bir miğfer giydiriyor.

Kurban savaş uçaklarının bombardımanıyla enkaza dönen sokakta can veriyor.

Daha önce elinde tuttuğu esirlerin başını vuran, binalardan aşağıya atan veya canlı canlı yakan katil sürüsü IŞİD, 2017 yılında Suriye ve Irak'tan silinmişti.

Aylar süren savaşın ardından yalnızca sınır bölgesinde bazı çölleri kontrolünde tutan örgüt, halihazırda Suriye'de yeniden ayağa kalkmaya çalışıyor. Yermuk kampı, teröristlerin faaliyet gösterdiği Suriye merkezindeki son nokta.

Şam'ın sekiz kilometre güneyinde yoğun olarak Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermuk Kampı, 16 kilometrekare alana yayılıyor. IŞİD teröristleri, kampın yarısını kontrol ediyor.

İLK OTOBÜSLER KAMPTAN AYRILDI

Öte yandan, Şam rejimi bir yandan IŞİD'i bölgeden çıkarmaya çalışırken, bir yandan da muhalifleri batıdaki İdlib vilayetine tahliye ediyor.

Yermuk'un kuzeyinde hakimiyeti elinde bulunduran silahlı grup Heyet Tahrir Şam'ın rejimle yaptığı anlaşma uyarınca, bugün ilk otobüsler yola çıktı.

Dört otobüslük konvoyda silahlı güçlerin yanı sıra kadın ve çocuklar da var.

YPG'LİLER SALDIRI BAŞLATTI

ABD ile işbirliği yapan YPG'li teröristler ise, bugün Suriye'nin doğusunda IŞİD'e karşı yeni bir saldırı başlattıklarını duyurdu.

Suriye Demokratik Güçleri (SDF) çatısı altında barınan YPG'lilerin fotoğraflarını, Reuters haber ajansı servis etti. Fotoğraflarda, ABD üretimi zırhlı araçlar dikkat çekiyor.

Mart 2011'de başlayan gösterilerin kısa sürede iç savaşa dönüştüğü Suriye'de, çatışmalar yarım milyondan fazla insanın ölümüne yol açtı, milyonlarca Suriyeli ülkesini terk etmek zorunda kaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN