Yeryüzü Doktorları'ndan Azez'de 10 bin kapasitelik klinik

Yeryüzü Doktorları'ndan Azez'de 10 bin kapasitelik klinik

Yeryüzü Doktorları, sağlık hizmetlerinden yoksun 10 bin kişinin sığındığı Azez'deki Haremeyn Kampı'nda klinik açtı.

Yeryüzü Doktorları Derneği'nin (YDD) sağlık hizmetlerinden yoksun 10 bin kişinin sığındığı Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesindeki Haremeyn Kampı'nda klinik açtığı bildirildi.

Yeryüzü Doktorları'ndan Azez'de klinik

YDD Başkanı Yahyahan Güney, yaptığı yazılı açıklamada, Azez'de açılan kliniğin 10 bin kişinin kaldığı kamp için çok önemli olduğunu kaydetti. Suriye'ye 2011 yılının mart ayından itibaren yardım götürdüklerini ifade eden Güney, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz.''

''Hem Suriye içinde hem mültecilerin sığındığı bölgelerde hem de Türkiye'deki kamplarda ilk günden beri sağlık hizmeti götürmeye devam ediyoruz. Türkiye'nin doğusuna ve batısına göç eden sığınmacılar için devam eden sağlık hizmetlerinin yanı sıra Bayırbucak bölgesindeki Yamadı Hastanemiz de sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. Son olarak Azez bölgesindeki Haremeyn Kampı'nda ihtiyaç üzerine bu kliniği açtık. Yardım çalışmalarımızı bundan sonra da artırarak sürdüreceğiz.''

Bir doktor ve hemşirenin görev yaptığı kliniğe günde 100 hastanın geldiği, ücretsiz eczane hizmetinin de sunulduğu bildirildi.

HATAY/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN