Yıldırım'dan Almanya'ya İncirlik resti: Nasıl isterlerse öyle yapsınlar | Son dakika haberleri

Yıldırım'dan Almanya'ya İncirlik resti: Nasıl isterlerse öyle yapsınlar | Son dakika haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, İncirlik'ten askerlerini çekeceğini bildiren Almanya'nın kararıyla ilgili konuştu.

Almanya ile son dönemde kriz yaratan konuların başında İncirlik Üssü geliyor. Dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel'le bir araya geldi. İkili görüşmede İncilik Üssü'nü de ele aldı. Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesi sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Gabriel, "Türkiye iç siyasi nedenlerden ötürü Alman milletvekillerinin hepsinin ziyaretlerini onaylamadı" dedi.

Bugün de Başbakan Binali Yıldırım, Almanya ile krize neden olan İncirlik üssü hakkında yaptığı değerlendirmede "Almanya nasıl istiyorsa öyle yapsın" ifadelerinde bulundu. 

Alman ordusunun ülke dışındaki görevlerinde parlamentonun karar aldığını belirten Gabriel, "Türkiye bu durumda İncirlik'teki Alman askerlerini başka yere taşımamız gerektiğini anlamalı. Alman Parlamentosu, İncirlik'teki askerler için başka bir yer bulunması konusunu hükümete soracak" dedi.

NATO ÜSSÜNE ZİYARET MÜMKÜN

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise Gabriel ile görüşmelerinde İncirlik ziyaretlerini ele aldıklarını ancak bu noktada Konya'daki NATO üssüne ziyaretin mümkün olduğunu söyledi.

Almanya ile ikili ilişkilerde olumsuz etkileyen bir atmosfer bulunduğunu ve Almanya'da Türkiye karşıtlığı görüldüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, "Almanya bize karşı olumlu bir adım atarsa, biz her zaman iki adım atarız" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN