YPG: Türkiye düşmanımız değil

YPG: Türkiye düşmanımız değil

Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyindeki Tel Abyad bölgesinde PYD hedeflerini vurmasının ardından YPG sözcüsü Nesrin Abdullah, Türkiye'yi düşman olarak görmediklerini söyledi.

PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin kadın birimi YPJ'nin sözcüsü Nesrin Abdullah, Rus Sputnik ajansına bir mülakat verdi.

Türkiye'nin Tel Abyad'daki PYD noktalarını vurmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Abdullah, "Türkiye ile herhangi bir sorunumuz yok. Biz burada kendimizi savunuyoruz, halkımızı savunuyoruz. Biz umut ediyoruz ki ilişkilerimiz iyi olsun. Biz herhangi bir konuda Türkiye’ye tehdit değiliz" diye konuştu.

Sputnik muhabirinin "Türkiye'nin YPG'ye yönelik saldırılarını artırması durumunda YPG'nin tavrının ne olacağı" şeklindeki sorusuna ise Abdullah, "Kendimizi savunuruz. Savunma için tedbirlerimizi alırız. Türkiye kendini savunuyor, biz kendimizi savunuyoruz" şeklinde yanıt verdi.

Cerablus belirsizliği

Abdullah, YPG'nin IŞİD'in elinde bulunan Cerablus ve örgütün "başkenti" Rakka'ya müdahale edip etmeyeceği ile ilgili soruya ise cevap vermekten kaçındı. Geçtiğimiz haftalarda ABD'nin teşvikiyle YPG ve muhalif güçlerden oluşan 50 bin kişilik bir güç kurulmuş, Demokratik Suriye Güçleri adı verilen ittifakın Rakka ve Türkiye sınırındaki Cerablus'a operasyon yapacağı açıklanmıştı. Türkiye ise YPG'nin Fırat'ın batısına geçmesine izin vermeyeceğini ifade etmişti.

"IŞİD'le kim mücadele ediyorsa onunla işbirliğine hazırız"

Öte yandan Batı ülkeleriyle ilişkilerinin iyi olduğunu belirten Abdullah, IŞİD'le mücadele eden herkesle işbirliğine açık olduklarını söyledi. Abdullah Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonları ile ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

"Kantonların birleşeceğine inanıyoruz"

YPG’nin Kobani, Afrin ve Cezire kantonlarını birleştirmesini umut ettiğini de söyleyen Abdullah,” Bu kantonların birleşmesi gerekiyor. Buna inanıyoruz. Ama şimdi bu kantonların birleşmesi için henüz bir plandan bahsedemeyiz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN