YPG ve PYD militanları, Suriyelilerin Rakka’daki evlerine dönmelerini engelliyor

YPG ve PYD militanları, Suriyelilerin Rakka’daki evlerine dönmelerini engelliyor

PKK’nın Suriye kolu olan YPG ve PYD, Arap sivillerin Rakka ve köylerindeki evlerine dönmelerini engelliyor. YPG ve PYD’nin Rakka’nın ve köylerinin Arap nüfusundan temizleyerek bölgeye Kürtleri yerleştirmeyi planladıkları iddia edildi.

PYD ve YPG’li militanların kontrolü altında bulunan bölgelerdeki Suriyeli aktivistler evlerine dönmek isteyen kadın ve çocukları engelleme görüntülerini sosyal medyada yayınladı.

KIZ KARDEŞİNİ DÖVMEK İSTEYENİ ENGELLEDİ, ÖLDÜRÜLDÜ

Görüntülerde konuşan Rakkalı bir Arap evine dönmek istediği için YPG ve PYD’li militanların önce dövüldüğünü daha sonra da tutukladığını söyledi. Bir başka Rakkalı Arap ise Kürt militanların evlerine dönmek isteyenleri korkutmak için kafalarına kurşun sıktıklarını söyledi. Kız kardeşinin dövülmesini engellemek isteyen bir Rakka’lının da YPG’li militanlar tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Rakka’lı başka bir kadın ise “Evlerimize geri dönmek istiyoruz. Ancak onlar güç kullanarak bizi engelliyorlar. Açız ve susuzuz. Sıcak güneşin altındayız. Evlerimize dönmemize izin vermiyorlar” dedi.

HATAY/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN