YPG'ye 3 gün süre: Fırat’ın doğusuna çekil yoksa operasyon kapıda

YPG'ye 3 gün süre: Fırat’ın doğusuna çekil yoksa operasyon kapıda

Türkiye’nin IŞİD’in elindeki Cerablus’ta kontrolü sağlamasından sonra kente güneyden yaklaşan YPG güçleri TSK’nın top atışıyla püskürtüldü. Terör örgütüne 72 saat süre verildi: Fırat’ın batısından çekil, aksi halde tepenize bineriz.

ÖZEL HABER /HİLAL ÖZTÜRK - KENAN BUTAKIN

Türkiye’nin Suriye sınırındaki Cerablus’u IŞİD’den temizleyip, YPG’ye de “Fırat’ın doğusuna çekil” mesajı verdiği ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunda dördüncü güne girildi. TSK’nın öncülüğünde Suriye’ye giren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) le YPG arasında zaman zaman düşük ölçekli çatışmalar yaşandı. Güvenlik kaynakları ve bölgedeki yetkililer KARAR’a terör örgütü YPG’ye üç gün süre verildiğini, çekilme gerçekleşmezse operasyon yapılacağı ve sert müdahale edileceği bilgisini verdi.

TACİZKAR POZİSYON

ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın Türkiye ziyaretinde “YPG unsurları Fırat’ın batısından çekilecek” açıklamasına rağmen YPG’nin tehdit oluşturmasa da tacizkar bir pozisyonda bulunduğu belirtiliyor. Önceki gün Cerablus’a güneyden yaklaşan YPG’li grup, uyarılara rağmen ilerleyince TSK’nın topçu atışlarıyla püskürtülmüştü. Suriye Milli Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tarık Sulo Cevizci, önceki gece Cerablus’un 7 kilometre güneyindeki Ammarnah köyünde mevzilenen ÖSO güçlerine YPG tarafından saldırı düzenlendiğini belirterek, “YPG’nin çekildiği yok. Sadece bizleri oyalıyor. Çekileceklerini söylediği anlarda Cerablus’a yaklaşıp ÖSO mevzilerine ateş açtılar. Neyse ki TSK’ya ait toplar tarafından etkisiz hale getirildiler” dedi.

16-08/27/bunbic-tebkaoperasyon.jpg

80 KM’LİK TEMİZLİK HATTI

Cerablus’tan Suriye’nin batısına doğru yapılan operasyonlar hız kazandı. ÖSO güçleri, TSK’nın da desteğiyle Cerablus ve çevresinde konuşlanırken, bir yandan da batıya, 80 kilometre mesafedeki Azez’e doğru temizlik başlattı. Azez-Mare hattı ile Çobanbey köyüne kadar uzanan mesafede mevzi hazırlayan IŞİD’li teröristlerin olduğu öğrenildi. Özgür Suriye Ordusu çatısı altındaki Türkmen grubu, Sultan Murat Tugayı’nın lideri Albay Ahmed Osman da sonraki hedefin Mare’ye ilerleyerek haftalar, belki aylar sürecek bir operasyon ile buradaki köyleri IŞİD’den temizlemek olduğunu söyledi. Osman, IŞİD’in elinde tuttuğu Türkiye ile sınırı bulunan tüm yerleri temizlemek istediklerini, batıya doğru 70 kilometrelik alanın öncelikleri olduğunu söyledi. Osman, daha sonra ise YPG’nin de içinde olduğu Demokratik Suriye Güçleri’nin ele geçirdiği Menbiç kentine ilerleyeceklerini belirtti: Bu yolda YPG ile çatışmak niyetinde değiliz. Ancak mecbur kalırsak bunu da yaparız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN