YPG'ye katılan Kanada askeri tutuklandı

YPG'ye katılan Kanada askeri tutuklandı

PKK'nın Suriye kolu YPG'ye katılan Kanadalı eski ordu mensubunun Irak'ta tutuklandığı bildirildi.

Kanada Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Amy Mills, Kanada ordusunda 4,5 yıl görev yapan eski bir askerin, Irak’ın yasak bölgelerinden birinde tutuklandığını kaydetti.

Eski askerin, terör örgütü IŞİD’e karşı mücadele ettiği ileri sürülen YPG’ye katıldığını duyuran Mills, Irak’ın, yabancı gönüllülerin topraklarında savaşmasını izin vermediğini ve Kanada vatandaşı eski askerin de bu nedenle tutuklandığını ifade etti. 

Sözcü Amy Mills, Irak makamları ile görüşmelerin sürdüğünü ve konunun Kanada'nın Amman Büyükelçiliğince takip edildiğini bildirdi.

Öte yandan, bu olayı da Kanada’nın Vancouver kentinden gidip YPG’ye katılan Hanna Bohman isimli bir kadının haber verdiği belirtildi.

Ülkede ulusal yayın yapan National Post gazetesinin haberine göre, gazeteye ulaşan Bohman, Kanadalı eski askerle 2 Amerikalı, 2 İspanyol ve 1 İsveçli YPGsavaşçısının da Irak’ta hapiste bulunduğunu ileri sürdü.

OTTAWA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN