Yurt dışı seçmenlerin Atatürk Havalimanı'nda oy verme işlemi başladı! Genel Seçim 2018

Yurt dışı seçmenlerin Atatürk Havalimanı'nda oy verme işlemi başladı! Genel Seçim 2018

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı kişilerin Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarındaki oy verme işlemi başladı. 24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesinde yurt dışındaki vatandaşların gümrük kapılarındaki oy verme işlemleri bugün başladı.

Yurt dışında yaşayan seçmenler için Atatürk Havalimanı geliş ve gidiş katında belirlenen iki alana toplam 12 sandık konuldu. Yurt dışında yaşayan, seçmen kütüğüne kayıtlı kişiler, pasaport ve kimliklerini ibraz etmelerinin ardından oylarını kullandı.

Oy verme işlemi saat 08.00'da başladı, Tatil günleri dahil 24 saat süre ile oy kullanılabilecek gümrük kapılarında oy verme işlemi 24 Haziran saat 17.00'de sona erecek. Gümrük kapılarında sadece Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı seçmenler oy kullanabiliyor.

İLK OY KULLANILDI

İlk oyu Zonguldak'tan Almanya'ya giden Bahattin Kavak kullandı. Kavak, "Vatana millete hayırlı olsun.B aşkanlık sistemi için Türkiye'nin istikrarına için hayırlı olur" dedi. Oy kullanlardan Mecburen Altun ise, "Benim ilk oyum olacak. Devlete, vatana hayırlısı olsun" diye konuştu.

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA OYLAR VERİLMEYE BAŞLANDI

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimi için oy verme işlemi başladı. Sabiha Gökçen Havalimanı’nın dış hatlar gidiş, dış hatlar geliş katlarında kurulan sandıklarda vatadaşlar oylarını kullanıyor. Oyunu ilk kullananlardan Yeter Aksoy; “Ülkem için her şeyin en iyisi olsun istiyorum. Başka vatan başka Türkiye yok. Bizim için yaşanacak tek yer kendi vatanımız, diyorum. Herkes ona göre sağduyu ile güzel bir oy kullansın, diyorum. Vatana millete hayırlı olsun.” dedi. Şadan Yılmaz ise "Oyumuzu şimdi kullandık. Hayırlı olsun. İnşallah vatanımız ve memleketimiz için daha güzel olur. Allah kimlere nasip ettiyse o kazansın” diye konuştu. Oy verme işlemi 19 Haziran’da son bulacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN