Yusuf Güney konsere ilahi okuyarak başladı

Yusuf Güney konsere ilahi okuyarak başladı

Geçtiğimiz hafta Viyana'da düzenlenen Müslüman Gençliği festivalinde konser veren Yusuf Güney, konsere ilahi okuyarak başlamasıyla festivalin yıldızı oldu.

Ana yurtlarından kopup dünyanın dört bir yanında hayat mücalesi veren Müslüman gençler; yaşadıkları ülkelerin bir parçası olurken dinlerinden ve öz kültürlerinden kopmamak için birlik içinde olmayı tercih ediyor. Bu nedenle kendi aralarında dernekler kurup toplum içinde söz sahibi olma savaşı veriyor. Avusturya'da yaşayan Müslüman gençler de bu amaçla 20 yıl önce Muslimische Jugend Österreich, yani Avusturya Müslüman Gençliği'ni kurdu. Birkaç ülkeden belirli sayıda kişinin kurduğu dernek, bugün 44 ayrı ülkeden 32 bin üyesi olan ve Avusturya Gençlik Bakanlığı'nın da desteklediği bir oluşuma dönüştü. Avusturya'da önemli bir güç haline gelen Avusturya Müslüman Gençliği; artık ülkede alınan kararlarda, toplumsal olaylarda önemli söz hakkına sahip.  

Sabah gazetesinin haberine göre, konserine ilahi okuyarak başlayan Yusuf Güney sahneye çıkar çıkmaz bir alkış tufanı koptu. Genç sanatçı şarkılarını okurken, ona hep bir ağızdan eşlik eden salonun çoğunluğunu Türk gençlerin oluşturduğunu da görmüş olduk. Organizasyon yetkilileri de, Türk gençlerin özellikle Yusuf Güney'in sahneye çıkacağı saatte festivale katılmayı tercih ettiğini ve salonu hınca hınç doldurmayı başaran tek ismin Güney olduğunu anlattı. Sahnede yaklaşık bir saat kalan Yusuf Güney'e özellikle genç kız hayranlarının ilgisi büyüktü. 'Yusuuufff' diye bağırarak genç sanatçının dikkatini çekmeye çalışan genç kızlar, tüm şarkılarını da onunla hep bir ağızdan söyledi. Konser çıkışında iri yarı dört güvenlik görevlisi Güney'i, hayranlarının izdihamından zor kurtardı. 

16-10/29/yusuf.jpeg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN