‘Zaten Eylül’de YÖK Başkanı olacağım, bugünü ararsınız’

‘Zaten Eylül’de YÖK Başkanı olacağım, bugünü ararsınız’

Çanakkale’deki FETÖ davasında müşteki olan A.Ş. 15 Temmuz sonrasında tutuklanan Prof. Dr. Hüseyin Özdemir’in bir tartışma sırasındaki sarfettiği çarpıcı sözlerini aktardı. Müşteki, Özdemir “Ben zaten Eylül ayında YÖK başkanı olacağım, başkan olduğumda bu günleri çok ararsınız” dediğini söyledi.

ÖZEL HABER / KENAN BUTAKIN

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’ndeki FETÖ yapılanması ile ilgili açılan davada, dikkat çeken ifadeler de yer aldı. Tıp fakültesinde görev yapan A.Ş. adlı müşteki, 15 Temmuz sonrasında tutuklanan eski Dekan Prof. Dr. Hüseyin Özdemir ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. A.Ş., Özdemir’in birkaç kişi ile birlikte kadrolaşma ve döner sermaye dağıtımı ile ilgili bir konuda tartıştığı esnada, “Ben zaten Eylül ayında YÖK Başkanı olacağım. Başkan olduğumda bu günleri çok ararsınız” dediğini ileri sürdü. A.Ş., “Ramazan ayının gelmesine bir hafta kala hastane bahçesindeki kamelyada 5 kişinin bulunduğu bir anda sohbet edilirken Özdemir geldi.

Kadrolaşma ve döner sermaye dağıtımı ile ilgili Kubilay Ukinç ile arasında bir tartışma çıktı. Akabinde Özdemir, Bahadır Kırılmaz ile dekanlığı döneminde birçok insanı kadroya alma konusunda tartıştıklarını söyledi. Bu esnada da, ‘Ben zaten Eylül ayında YÖK Başkanı olacağım, başkan olduğumda bu günleri çok ararsınız, bunları size hatırlatırım’ deyip yanlarından ayrıldı. Bu söylem üzerine kendi aramızda güldük. 15 Temmuz Darbe girişiminin olduğu akşam ilk aklıma gelen Özdemir’in bu sözleriydi. Darbe girişiminden acaba Özdemir’in de haberi vardı da bu kadar net olarak YÖK Başkanı olacağını söyledi diye düşündüm” iddiasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN