Zehirlenirim korkusuyla hamburger yiyor

Zehirlenirim korkusuyla hamburger yiyor

Donald Trump’la ilgili yazılan yeni kitapta birbirinden sansasyonel iddialar ortaya atıldı. Zehirlenme korkusuyla McDonald’s’tan yemek yediği, First Lady Melania ile yatakları ayırdığı, gilzi servisle ‘odaya anahtar’ tartışması yaşadığı iddiaları ve daha niceleri kitapta yer aldı.

ABD Başkanı Donald Trump, bugüne kadar skandalları ve sansasyonel sözleri ile gündemden hiç düşmedi. Ancak Trump hakkında yazılan yeni bir kitapta yer alan iddialar, bugüne kadar görülmemiş türden. Gazeteci Michal Wolff tarafından kaleme alınan ‘Gazap ve Öfke: Trump’ın Beyaz Saray’ının İçinde’ adlı kitap, Başkan’ın özel hayatına dair birçok çarpıcı iddiayı barındırıyor. 9 Ocak’ta raflarda yer alacak kitabın içeriği, Amerikan basınına sızdırıldı. Kitaptaki iddialardan bazıları şu şekilde:

Zehirlenme korkusu: Donald Trump’ın, fast-food zinciri McDonald’s’tan yemek yemeyi sevdiği biliniyor. Ancak Wolff’a göre bunun çok ‘karanlık’ bir sebebi var. Yazar, Trump’ın Beyaz Saray çalışanları tarafından zehirlenmekten korktuğu için McDonald’s’ı tercih ettiğini öne sürüyor.

Kilit kapışması: Trump’ın yatak odasıyla ilgili iddia şu şekilde: “Trump ilk günlerinde halihazırda odada olan televizyona ek olarak iki tane daha istedi. Kapıya kilit isteyince Gizli Servis ile kısa bir tartışma yaşandı. Gizli Servis odaya erişimleri olduğu konusunda ısrar etti.”

Saray korkusu: Trump, çoğu zaman Beyaz Saray yerine kendine ait evlerde kalıyor. Kitaba göre bunun sebbei, Başkan’ın Beyaz Saray’ı ‘rahatsız edici ve hatta korkutucu’ bulması.

‘Dokunmayın gömleğime’: Kitaptaki ifadelere göre Trump, bir gün yerde bulunan gömleğini kaldıran hizmetlilere “Gömleğim oradaysa orada durmasını istediğim içindir” diye çıkışmış. Ayrıca ABD Başkanı, “Kimse bir şeye dokunmayacak, özellikle de diş fırçasına” diye bir kural koymuş.

‘Melania sevinmedi’: Kitapta, 2016 Başkanlık seçimlerindeki zaferi sürpriz olarak değerlendirilen Trump’ın, kendisinin de seçilmeyi beklemediği ve bu durumun onda endişe yaratmadığı ve zaferini süpriz olarak karşıladığı dile getiriliyor. Ayrıca “Melania gözyaşları içindeydi ve bunlar sevinç gözyaşları değildi” ifadesi yer alıyor.

Ayrı odalar: Donald Trump ve eşi Melania’nın, Beyaz Saray’da odalarının ayrı olduğu belirtiliyor. Bu durumun, eski ABD Başkanlarından John F. Kennedy döneminden bu yana ilk olduğu ifade ediliyor.

‘BLAIR UYARDI, MURDOCH KÜFRETTİ’

Kitapta İngiltere’nin eski Başbakanı Tony Blair’in, Trump’ı, İngiliz istihbaratı tarafından dinlendiği yönünde uyardığı da iddia edildi. Blair, bu iddiayı ‘tamamen kurgu’ olarak niteledi. Ayrıca medya patronu Rupert Murdoch’ın, Trump’ın Silikon Vadisi’nde çalışanlara yönelik vize kısıtlaması nedeniyle Başkan’la yaptığı bir telefon görüşmesine ilişkin iddia da yer aldı. Buna göre Murdoch’ın, kuralların gevşetmesi talebine Trump umursamaz şekilde “İngileneceğiz” yanıtını verdi. Bunun üzerine Murdoch, ‘S... gerizekalısı” diyerek telefonu kapattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN