Zerdeçal kemikleri onarıyor

Zerdeçal kemikleri onarıyor

Güçlü antioksidan olarak bilinen, yaşlanma karşıtı ve iltihap sökücü özelliklerinden dolayı son yıllarda daha çok tercih edilen zerdeçalın bir faydası daha ortaya çıktı.

İtalya’daki Genova Üniversitesi’nden bilim insanları zerdeçalın yaşlılarda kemik kütlesi inşa etmeye ve onarmaya yardımcı olduğunu tespit etti.  Yaşlıların neredeyse yarısına yakını, kemik yoğunluğunun düşmesi, osteoporoz nedeniyle sağlık sorunlarıya boğuşuyor.

Bilim insanlarının kemik yoğunluğu az olan 70 yaşında kadın ve erkekler üzerinde yaptığı araştırma öncesinde bu kişilerin topuk, çene ve parmaklarındaki kemikler ultrason taraması kullanılarak ölçüldü. Bu kişilerin beslenmesine altı ay boyunca zerdeçal ilave edildi. Bu sürenin sonunda araştırmaya katılanların kemik yoğunluğunda yüzde 7 artış olduğu görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN