Zuckerberg bile bunu yapıyor!

Zuckerberg bile bunu yapıyor!

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in Instagram’da yaptığı paylaşımdaki detay dikkatli kullanıcıların gözünden kaçmadı. Dünyaca ünlü iş adamının, bilgisayarının kamerasını bantla kapatarak önlem aldığı görüldü.

Kullandığımız bilgisayar, akıllı telefon ve tablet gibi elektronik cihazlar, aynı zamanda sürekli görüntülü ve sesli olarak izlenmemizi de teknik olarak mümkün hale getiriyor. Günümüzde pek çok insan, dizüstü bilgisayarlarındaki web kameralarını bant veya benzeri nesnelerle kapatıyor. Eğer bunun aşırı temkinli bir davranış olduğunu düşünüyorsanız, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in geçen günlerde yaptığı paylaşım bunu ikinci kez düşünmenizi sağlayabilir.

‘MARK’IN HACK’TEN AĞZI YANMIŞ’

Dünyanın en büyük sosyal medya platformunun kurucusu olarak Zuckerberg, kendi hayatına dair de pek çok paylaşım yapıyor. Bunlardan biri de salı günü Instagram’ın 500 milyon kullanıcıya ulaşması üzerine yaptığı paylaşımdı. Bazı dikkatli sosyal medya kullanıcıları, Zuckerberg’in bilgisayarındaki web kamerası ve miktofonun bantla kapatılmış olduğunu farketti. Zuckerberg’in aldığı bu ‘geleneksel’ önlemler, bu ay başında yaşadığı ‘hack’ olayını hatırlattı. İşadamının bazı sosyal medya hesapları bilgisayar korsanlarının eline geçmiş, iş dünyasının önemli sitelerinden LinkedIn’deki hesabının şifresinin “dadada” olduğu iddia edilmişti. Sosyal medya kullanıcıları, kamera ve mikrofondaki bantları görünce “Zuckerberg’in ağzı yanmış” yorumunda bulundu.

16-06/22/8-1466627374.jpg

KORKU DAĞLARI BEKLİYOR

Ancak elektronik cihazların kameralarından korkan tek kişi Zuckerberg değil. Daha önce FBI Şefi James Comey bilgisayarının web kamerasını bantla kapattığını itiraf etmişti. Güney Koreli elektronik devi Samsung, akıllı televizyon kullanan müşterilerine televizyonun kamerasını kapatma tavsiyesinde bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN