1 milyon yazılımcı ne zaman alınacak? 1 milyon yazılımcı başvuru sayfası

1 milyon yazılımcı ne zaman alınacak? 1 milyon yazılımcı başvuru sayfası

1 milyon yazılımcı projesi için başvurular devam ediyor. 1 milyon yazılımcı projesi ile sektöre 100 binin üzerinde verilecek eğitimlerle personel ataması yapılacak. BTK Akademi Online Eğitim Portalı almak isteyen vatandaşlar ise e-devlet üzerinden giriş yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ülkemizde yazılımcı sayısını arttırmak amacıyla yapılan "1 Milyon Yazılımcı Projesi" başvuruları geçtiğimiz haftalara başladı. Proje kapsamında ki eğitim portalına ise btkakademi.gov adresinden eğitimlere katılınabiliyor. Kullanıcılar katalog eğitiminden yöneticinin sistemde görülmesini istediği katalog eğitimlerinden birini seçebilecek.

BAKAN ALBAYRAKTAN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, projeye 31 yeni eğitim daha eklendiğini, böylelikle eğitim sayısının 62'ye, eğitim süresinin ise bin 422 saate yükseldiğini söyledi. Yıl sonuna kadar eğitim sayısının 100'den 142'ye çıkarıldığını ifade eden Bakan Albayrak, gençlere ise btkakademi.gov eğitimlerinin takipçisi olmalarını istedi.

1 MİLYON YAZILIMCI PROJESİNE NASIL BAŞVURULUR?

Uygulama ekranına giriş https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/login sayfasından yapılmaktadır. Eğer uygulamaya üyeliğiniz, yoksa web adresi üzerinden giriş yaparak kayıt ol butonuna basmanız yeterli.

Kullanıcı ekranında bulunan Eski Kimlik Bilgileri ile Kayıt ve Yeni Kimlik Bilgileri ile Kayıt seçeneklerinden birini tercih ederek ileri butonuna basmalısınız.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Eski Kimlik Bilgileri ile Kullanıcı Kayıt ekranında T.C Kimlik No, Aile Sıra No, Cilt No ve Sıra No bilgilerinizi girmeniz istenecektir.

Bilgilerinizi doğruladıktan sonra ileri butonuna basmalısınız, eğer seçiminizi değiştirmek istiyorsanız; geri tuşuna basmanız yeterli.

İleri butonuna basıncı Kullanıcı Kayıt Bilgileri ekranına giriş yapmış olacaksınız. Ekranda cep telefonu bilgileriniz, e- posta adresiniz, e-posta adresiniz tekrar, yaşadınız şehir ve çalışma şekliniz sorulacaktır. Ancak e-posta adresinize erişiminizin olduğuna emin olun, başvurunuz ile ilgili tüm bilgiler e-posta adresinize gelecektir.

Ekranda yer alan bilgilerinizi girdikten sonra Kayıt Ol butonuna basınız.

‘’İşleminiz tamamlanmıştır’' yazısını gördükten sonra mail adresinize 48 saat içerisinde ulaşacak olan aktivasyon mailini kontrol edin. Mail geldikten sonra aktivasyon link butonuna tıklayınız. Şifre aktivasyon ekranı açıldığında TC Kimlik No alanına kayıtlı TC kimlik numaranız gelecektir. Ekrana gelen şifre ve şifre tekrar alanlarını da doldurduktan sonra kayıt işleminiz başarı ile gerçekleşmiş olacaktır

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN