10 Şubat 2018 ehliyet sınavı soruları ve cevapları yayınlandı!

10 Şubat 2018 ehliyet sınavı soruları ve cevapları yayınlandı!

10 Şubat günü yapılan ehliyet sınavı soruları ve cevapları yayınlandı. Herkes merakla bekliyordu. Sürücü adayları merakla bekliyordu 10 Şubat günü gerçekleştirilen sınav soruları ve cevapları bugün MEB tarafından paylaşıma açıldı. Ehliyet sınavı sonuçları açıklanana kadar sürücü adayları sorulardan ve cevap anahtarından ne kadar doğru ya da yanlış cevap verdiklerini görebilecekler. 10 Şubat ehliyet sınavı soru ve cevaplarına ilişkin detaylar haberimizde yer alıyor.

10 Şubat 2018 günü ehliyet sınavı yapıldı. Sürücü adayları ter döktükleri sınavdan sonra ehliyet sınavı soruları ve cevaplarını araştırmaya başladı. Ehliyet alabilmek için ilk adım olan ehliyet sınavından 70 ve üzeri alan adaylar ikinci aşama olan direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Uzun zamandır beklenen 10 Şubat ehliyet sınavı soruları ve cevapları da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yahyınlandı. 

10 Şubat 2018 ehliyet sınavı sorularına ulaşmak için tıklayınız.

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ehliyet sınavına girerek sürücü belgesi alma hakkı için ter döken adaylar ehliyet sınavı soru ve cevaplarını, ehliyet sınavı sonuçlarını merak ediyor.  Milli Eğitim Bakanlığı ehliyet sınav sonuçlarının 22 Şubat tarihinde açıklanacağını duyurdu. Adaylar da sınav sonuçlarına 9 gün kala puanlarını öğrenmek için ehliyet sorularını bekliyordu ve soru ve cevap anahtarı yayımlandı. Sınav sonucunu merak edenler adaylara yanıt MEB takviminde verildi. MEB'in yayınladığı takvime göre son gerçekleşen ehliyet sınavının sonuçları 22 Şubat 2018 tarihinde açıklanacak.

Ehliyet sınavına giren onbinlerce aday bir an önce sonuçların açıklanmasını bekliyor. Aldığı puanı kendi hesaplamak isteyen adaylar MTSKS soru ve cevap anahtarına aşağıda bulunan linkten ulaşabilir.

BARAJ PUANI KAÇ?

12 tanesi ilk yardım, 23 tanesi trafik, 9 tanesi motor, 6 tanesi trafik adabı soruları olmak üzere toplam 50 sorudan yapılan ehliyet sınavına katılan sürücü adayları baraj puanını araştırıyor. Bu 50 sorudan 35 doğru yapanlar, bir sonraki direksiyon sınavına girmeye hak kazanacak. Yazılı sınavda baraj puanı 70’dir.

Ehliyet sınav soru ve cevap anahtarı adaylar tarafından bekleniyor. Henüz yayınlanmayan MTSKS soruları ve cevapları ne zaman yayımlanacağı da belli değil. Fakat kısa bir zaman içinde yayımlanması bekleniyor. Adaylar soru ve cevaplara bakarak aldığı netleri hesaplamak istiyor. Sürücü adayları bir an önce ehliyetlerine kavuşup direksiyon başına geçmek istiyor. Ehliyet sınavı soruları ve cevapları hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz

DİKKAT BU HATAYA DÜŞTÜYSENİZ SINAVINIZ İPTAL OLACAK!

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB’in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şunlar:

Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması,

Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, . Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi *Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması,

e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi,

Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

İLK DÖRT SINAVDA KALIRSANIZ SONRAKİLER OTOMATİK VİTESLE

Değişiklikle, kursiyerlerin derse devam durumlarının yerinde kontrolü için il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince personel görevlendirilebilecek. Bir yenilikte vites konusunda, manuel vitesli araçlarda direksiyon uygulama sınavına giren ve bunların ilk dördünde başarısız olan kursiyerlerin, dilerlerse ikinci dört sınav hakkını otomatik vites araçlarda kullanabilmesine imkan tanındı. MEB yetkilileri, sürücü kurslarında verilen eğitimlerin ciddiyetini artırmanın ve kurallı sürücü yetiştirmenin bakanlığın en önemli hassasiyetlerinden biri olduğunu vurguladı. Yetkililer, direksiyon uygulama sınavlarında tablet bilgisayarlar üzerinden değerlendirme yapılmasına imkan tanıyacak çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN