100 doları olanlar dikkat! Seri numarasını hemen kontrol edin: Bu dolardan olan bankaya akın ediyor!

100 doları olanlar dikkat! Seri numarasını hemen kontrol edin: Bu dolardan olan bankaya akın ediyor!

Son zamanlarda piyasada sıralı seri numaraları olan dolarların görülmesi ile birlikte bazı vatandaşlar sahte dolar olabileceği endişesiyle bankalara başvurarak kontrol ettirmek zorunda kaldılar. Ancak yapılan incelemeler sonucunda, söz konusu dolarların gerçek olduğu ortaya çıktı. Peki bu dolarların sırrı neydi? Detaylar haberimizde...

Son dönemde piyasada sıralı seri numaraları olan dolarlar görülmeye başlandı. Özellikle Kapalıçarşı gibi serbest piyasalarda alınan 100 dolar banknotların seri numaralarının art arda sıralı çıkması bazı vatandaşların sahte endişesi yaşamasına neden oldu.

AMERİKAN DOLARINDAKİ SERİ NUMARALARI NE?

dolar

 Ancak yapılan incelemeler sonucunda, bu dolarların gerçek olduğu tespit edildi. Söz konusu durumun nedeni ise piyasada efektif olarak adlandırılan nakit dolar talebiydi. Döviz büroları tarafından bankalardan talep edilen bu dolarlar, Türk bankaları tarafından ABD Merkez Bankası'nın Almanya'daki depolarından getiriliyor ve gerçek paranın bir parçasını oluşturuyor. Bu sebeple, piyasada sıralı seri numaraları olan dolarların sahte olma ihtimali oldukça düşük.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN