101 yaşında koronavirüsü yendi

101 yaşında koronavirüsü yendi

101 yaşında koronavirüsü yenen Fatma nine, hastaneden sağlık personelinin alkışları arasında taburcu edildi. Fatma Kara'nın doktoru Prof. Dr. Birsen Mutlu, "Bugüne kadar pek çok vaka gördük ama, böylesi ender görülür" dedi.

Kocaeli’de koronavirüse (Kovid-19) yakalanan 101 yaşındaki Fatma Kara, 5 günlük tedavi ile korona virüsü yenerek taburcu edildi. Hastane çalışanları sağlığına kavuşan kadını alkışlayarak uğurladı.

Kocaeli’de yaşayan 101 yaşındaki Fatma Kara’ya oğlundan koronavirüs bulaştı. Koronavirüs test sonucu pozitif çıkan Kara, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kovid-19 Polikliniğinde tedavi altına alındı. 5 gün süren tedavisinin ardından 101 yaşındaki Fatma Kara, koronavirüsü yendi.

3-kopya.jpg

Fatma Kara’nın 70 yaşındaki oğlu Ahmet Kara ise annesinin iyileştiği için mutlu olduğunu ifade ederek, “Kardeşim bir yerden virüse yakalanmış. Ondan da anneme bulaşmış" dedi

Tamamlanan tedavisinin ardından Kara, hastaneden taburcu edildi. Poliklinikten tekerlekli sandalye ile çıkartılan Kara’yı sağlık çalışanları alkışlayarak uğurladı. Daha sonra Kara, ambulansla evine götürüldü. 14 gün boyunca karantinada kalacak olan Kara’nın sağlık durumu sürekli olarak takip edilecek.

2-kopya-002.jpg

"PEK ÇOK VAKA GÖRDÜK AMA BÖYLESİ ENDER"

Fatma Kara’nın sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Kocaeli Üniversite Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Ana Bölüm Başkanı Prof. Dr. Birsen Mutlu, “Bugün mutlu bir gün yaşıyoruz. 7 aydan beri süren pandemi sürecinde pek çok vak'a gördük. Ama 101 yaşındaki bir hastamızın iyi olarak taburcu olması bizi mutlu etti. Özellikle 60 yaş üstündeki vatandaşlarımız bu konu için duyarlı olsun. Gençlerimiz de hasta olmayacak diye bir şey yok. Toplumun bütün bireyleri kendilerini korusunlar” dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN