15 gazeteci koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

15 gazeteci koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) salgının başından bu yana dünyada 489, Türkiye'de ise 15 gazetecinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

Koronavirüs salgını nedeniyle dünyada 489 Türkiye'de ise 15 gazeteci hayatını kaybetti.

İsviçre merkezli sivil toplum kuruluşu Press Emblem Campaign’in (PEC) raporunu paylaşan Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), geçen mart ayından bu yana 56 ülkede 489 gazetecinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti.

GERÇEK RAKAMLAR ÇOK DAHA FAZLA

Bazı ülkelerin gazetecilerin ölümlerini raporlamadığı veya hayatını kaybeden gazetecilere test yapılmadığı için gerçek rakamların çok daha yüksek olduğu vurgulandı. Gazetecilerin ölümlerine dair istatistiklerin yanıltıcı olabileceği belirtildi. Türkiye'de ise şu ana kadar 15 gazeteci koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Türkiye'de hayatını kaybeden gazeteciler şunlar:

– Hacı Bozkurt / DHA
– Ferhat Koç / Milli Gazete
– Hikmet Bakan / ATV– SHOW TV
– Yılmaz Tarancı / Dokuzhaber
– Cengiz Koncuk / Amatörce Gazetesi
– Ahmet Kekeç / Star
– Hasan Can / TRT
– Süleyman Usta / Çay TV
– İbrahim Toru / Kanal Urfa TV
– İlhan Erk
– Tevfik Fazlı Doğan / Zafer Gazetesi
– Akif Çelik
– Yakup Kocabaş / Gündem Gazetesi
– Süleyman Şah Gökcan / Şah Medya
– Hıdır Keleş / Halk Gazetesi

TÜRKİYE'DE SON DURUM

6 Aralık koronavirüs tablosuna göre, son 24 saatte 195 kişinin hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 14 bin 900’e yükseldi. 

24 saatte toplam 174 bin 761 test yapıldı. Semptom gösteren 6 bin 93 kişiyle birlikte toplam 30 bin 402 yeni vaka tespit edildi. Türkiye’de toplam hasta sayısı 539 bin 291 oldu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN