Türkiye'ye iyi haber: Çin aşısı kapasitesini artırıyor

Türkiye'ye iyi haber: Çin aşısı kapasitesini artırıyor

Türkiye'nin 50 milyon doz koronavirüs aşısı sipariş ettiği Çinli Sinovac Biotech firması, üretim kapasitesini iki kat artıracağını açıkladı. Bakan Koca, "Çin daha fazla doz talebimizi karşılayamadı" demişti.

Türkiye'nin sipariş ettiği 50 milyon doz koronavirüs aşısıyla gündeme gelen, Çin merkezli Sinovac Biotech firması, dünyanın farklı bölgelerinde orta aşamadaki klinik deneylerde başarı sağlayınca üretim kapasitesini artırma kararı almıştı.

Euronews'te yer alan habere göre, firmadan yapılan açıklamada Hong Kong Borsası'nda işlem gören yan kuruluş Sinovac Life Science hisselerinin yüzde 15'inin yatırım amaçlı Sinovac Biotech'e devredileceği, firmanın 2020 sonuna kadar üretmeyi planladığı 300 milyon doz aşının da senelik 600 milyona çıkarılacağı kaydedildi.

Sinovac yetkilileri ayrıca arz-talep dengesi doğrultusunda üretim kapasitesinin ileriki dönemlerde daha da artırılabileceğini belirterek, potansiyel müşterileri arasında bulunan Filipinler devletiyle de anlaşma şartlarının görüşüldüğünü duyurdu.

BAKAN KOCA: ÇİN TALEBİMİZİ KARŞILAYAMADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise dün yaptığı açıklamada, “Çin daha fazla talebimizi karşılayamadı. Bulabildiğimiz diğer aşıyı getirteceğiz” demişti.

CORONAVAC AŞISINI HANGİ ÜLKELER SİPARİŞ ETTİ?

Faz 3 klinik denemelerine başlanan aşıya Çin hükümeti, 22 Temmuz'da acil kullanım izni verdi. Aşının henüz deney sürecini tamamlamamış ve onaylanmamış olmasına rağmen Çin'de ücret karşılığı yapıldığı bildirildi.

Türkiye'de denenen ilk aşı olan "CoronaVac"ın siparişini veren ülkeler ve sipariş miktarları ise şu şekilde:

  • Brezilya - 46 milyon doz
  • Şili - 60 milyon doz
  • Bangladeş - 100 bin doz
  • Endonezya - 128 milyon doz

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN