Koronavirüse karşı mucize ilaç: 24 saatte virüsün yayılmasını durduruyor

Koronavirüse karşı mucize ilaç: 24 saatte virüsün yayılmasını durduruyor

Geçmişte influenza tedavisinde kullanılan Molnupiravir'in koronavirüs tedavisinde de etkili olduğu yapılan deneylerle ortaya çıktı. Bilim insanları hayvanlar üzerinde yaptığı deneyde, ilacın virüsün 24 saat içinde bulaşıcılığını engellediğini gözlemledi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve milyarlarca insanın yaşam standartlarını etkileyen yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı çalışmaları tek umut olarak görülürken, daha önceden influenza hastalıklarının tedavisinde kullanılan Molnupiravir'in de Kovid-19'a karşı da etkili olduğu ortaya çıktı.

Molnupiravir'le ilgili çalışmalar yapan Georgia Üniversitesi'nde görevli bilim insanlarının hayvanlar üzerinde yaptığı testlerin sonuçları oldukça umut verici.

Webtekno'da yer alan habere göre, Molnupiravir verilen dağ gelinciklerinin 24 saat sonra, Kovid-19 virüsünü diğer hayvanlara bulaştırmadığı gözlemlendi. Dağ gelincikleri üzerindeki deneyin "umut verici" olduğunu açıklayan bilim insanları, koronavirüs hastalarının, Molnupiravir aldıkları andan itibaren 24 saat içinde bulaşıcılığı kaybedeceğini düşünüyor. 

Haziran ayında insan denemelerine başlanan ilacın, sonuçlarının aralık ayında dünyayla paylaşılması bekleniyor. 

MOLNUPİRAVİR NEDİR?

Molnupiravir, ağızdan aktif olan ve influenza tedavisi için geliştirilmiş deneysel bir antiviral ilaçtır. Sentetik nükleosit türevi N4-hidroksisitidinin bir ön ilacıdır ve viral RNA replikasyonu sırasında kopyalama hatalarının eklenmesi yoluyla antiviral etkisini gösterir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN