Serkan Özcan'dan iktidara aşı tepkisi: Niçin Müslümanlara zulüm yapan Çin'le anlaştınız?

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, bir aşı krizinin yaklaştığını iddia ederek, Türkiye'nin 50 milyon doz sipariş verdiği Çin aşısının bütün özelliklerinin vatandaşa anlatılmasını istedi. Özcan, 'Niçin Müslümanlara zulüm yapan Çin’le anlaştınız?' dedi.

Gelecek Partisi Sözcüsü Sayın Serkan Özcan, partisinin gündeme ilişkin görüş ve önerilerini kamuoyu ile paylaştı.

Burada önemli açıklamalarda bulunan Serkan Özcan'ın gündeminde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve Türkiye'nin koronavirüse karşı Çin'den sipariş ettiği aşı vardı. Pandeminin başında yaşanan maske krizi gibi şimdi de bir aşı krizinin yaklaştığını savunan Özcan, hükümete 'Siz sabıkalısınız' diye seslenerek, 50 milyon doz sipariş edilen aşının tüm özelliklerinin halka şeffaf bir şekilde açıklanması çağrısında bulundu. 

'NİÇİN ÇİN'LE ANLAŞTINIZ?'

Türkiye'nin aşıyı Çin'den almasına da tepki gösteren Özcan, Çin'in Doğu Türkistan'daki toplama kamplarında milyonlarca Müslüman Türk'e yaptığı zulümleri hatırlatarak, "Amerika’da, İngiltere’de geliştirilen aşılar niçin bizim ülkemize gelmiyor vatandaşa anlatın. Niçin milyonlarca Müslüman Türk’e Nazi zulmü yapan Çin’le aşı anlaşması yaptınız şeffaf bir şekilde açıklayın. Vatandaş bilsin" sözlerini kaydetti.

Serkan Özcan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Öncelikle korona salgının ulaştığı boyut artık hepimizi ürkütmektedir. Ancak ülkemizin maalesef loronadan daha büyük bir sorunu bulunmaktadır.  Milletçe “Korona’dan mı daha fazla korkmalıyız?” yoksa “bu liyakatsiz ve ciddiyetsiz iktidarın sebep olduğu felaketten mi?” inanın bilemiyoruz.

'BİR GÜN UYANDIK BAKTIK Kİ VAKA SAYIMIZ 20 KAT ARTMIŞ'

Değerli arkadaşlar, bu endişemizin oldukça gerçekçi bir zemini vardır. Nasıl olmasın? Bir gün uyandık bir de baktık ki korona vaka/hasta sayımız bir anda yirmi kat artmış! Bu nasıl bir kriz yönetimidir nasıl bir salgın yönetimidir? Aylardır dilimizde tüy bitti İktidara seslenmekten. Şeffaflık yaşatır, karartma öldürür demekten. Niçin siz herhangi bir konuda şeffaf olamıyorsunuz? Niçin şeffaflıktan bu kadar korkuyorsunuz?

'NİÇİN ŞEFFAF OLAMIYORSUNUZ?'

Bütçeden kamu yatırımlarına, TÜİK rakamlarından, sağlığımızı ilgilendiren meselelere varıncaya kadar... Siz niçin şeffaf olamıyorsunuz? Nedir sizi şeffaf olmaktan uzaklaştıran. Bir iktidar niçin şeffaflıktan bu kadar korkar? 

Bir tek cevabı olabilir: Yanlış işler yapıyorsanız şeffaflıktan korkarsınız, hile hurdanız varsa şeffaflıktan korkarsınız, liyakatsiz ve ciddiyetsiz bir yönetim sergiliyorsanız şeffaflıktan korkarsınız.

'TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ'

Bir buçuk yıl hile hurda ile, karartma ile 132 milyar dolarlık döviz rezervimizi sattınız. Ne oldu sonunda? Bütün karartma çabalarınıza rağmen gerçek eninde sonunda ortaya çıktı, takke düştü kel göründü, öyle değil mi?

Deve kuşu gibi kafanızı kuma gömmekten başka ne sonuç verdi? Milletin kaynaklarını israf ettiniz, nisan ayından beri sizlere sesleniyoruz, salgının gerçek rakamları ne ise vatandaşla paylaşın, sayıları değil salgını kontrol altına almaya çalışın. Ama laf anlatamadık, Cahilliğiniz de diretip durdunuz, sonuç yine kel göründü, yine deniz bitti.

İnşallah akıllanmışsınızdır diye ümit ederken şimdi aynı cehalete devam ediyorsunuz.

'ŞİMDİ DE BİR AŞI KRİZİ GELİYOR'

Şimdi de bir aşı krizinin geldiğini; gözü olan, kafasını kuma gömmeyen Allah’ın her kulu görüyor, Yahu siz sabıkalısınız. Siz bırakın aşıyı, basit bir maskenin dağıtımını bile krize çevirmeyi başarmış, yeryüzündeki en liyakatsiz, en ciddiyetsiz, en garip iktidarsınız.

Dünyaya maske dağıttığını söyleyip garip bir şekilde kendi kendisini överken, kendi ülkesinde basit bir maske meselesini krize çevirmeyi başarmış bir beceriksiz iktidarsınız.

'BU İKTİDARIN EN BÜYÜK MAHARETİ SORUN ÇIKARMAK'

Bu koalisyon iktidarının en büyük mahareti önce olmayan sorunu çıkarmak, sonra da kendi icadı olan sorunu çözemeyip, elini attığı her işi yüzüne gözüne bulaştırmak, bu durum artık bu koalisyon iktidarında bir alışkanlığa yol açtı. Bunlara düz yolda araba teslim edilmez.

Hatırlayın, memleketin rezervlerini satarak doları düşürme cin fikrini daha doğrusu akılsızlığını ve sorununu bunlar icat etmediler mi? Sonra da kendi icatları olan sorunu çözemeyip Merkez Bankasının kasasını tam takır hale getirmediler mi? 

BDDK’da akla ziyan bir sürü saçma sapan uygulama ile önce sorun icat edip sonra da sorunu bir finansal krize çevirmediler mi?

Rahip Brunson diye bir adamı önce içeri atıp büyük bir sorun icat edip sonra da bu sorunu çözmek için başka bir kriz çıkarmadılar mı?

Bu iktidarın özeti “sorun icat etmektir”. Bu koalisyon iktidarı, çözüm kabiliyetini tamamen kaybetmiştir.

Allah aşkına, “kendi çıkardığı kararnamelerden daha fazla o kararnameleri değiştirmek için yeni kararname” çıkaran bir ucube Cumhurbaşkanlığı sistemi dünyanın başka neresinde var?

'AŞI İŞİ, MERKEZ REZERVİ İŞİNE, BDDK İŞİNE DÖNMESİN'

Buradan Gelecek Partisi olarak bir kez daha uyarıyoruz, Allah rızası için şu aşı meselesinde asgari bir ciddiyet sergileyin. Aşı işi maske işine, Merkez Bankası rezervi işine, BDDK işine dönmesin, öncelikle şeffaf olun.

Millete satın aldığınız aşının bütün özelliklerini açıklayın. En azından kullanıp kullanmayacağımızı bile bilmediğimiz S-400’ü anlattığınız kadar millete aşıyı anlatın. Hatırlayın sanki millet S-400’ü evinde kullanacakmış gibi bütün ülkeyi S-400’le yatırıp kaldırdınız, bütün iktidar sözcüleriniz birer askeri uzmana dönmüştü. Emin olun ülkemizin bugün etkili aşılara ihtiyacı S-400’le mukayase edilmeyecek kadar gerçektir, ciddidir, hayatidir.

Lütfen şu aşıyı şeffaf bir şekilde anlatın. Millet aşının özelliklerini şeffaf bir şekilde öğrensin. Kendi yandaşlarınıza gizli gizli aşıyı herkesten önce uygulamayın.

'KAMERALAR ÖNÜNDE AŞIYI YAPTIRIN'

Sayın Cumhurbaşkanı ve diğer görünür isimler kameralar önünde getirdiğiniz aşıyı yaptırın. 
Yaptırın ki vatandaş getirdiğiniz aşıya güven duyabilsin. Vatandaş sizinle aynı aşıyı vurulacağını bilsin, emin olsun.

'NİÇİN MÜSLÜMAN TÜRK'E NAZİ ZULMÜ YAPAN ÇİN'LE ANLAŞTINIZ?'

Ne kadarlık bir anlaşma yaptınız, açık bir şekilde anlatın. Niçin başka aşı üreticisi şirketlerle de anlaşma yapmadığınızı açıklayın. Amerika’da, İngiltere’de geliştirilen aşılar niçin bizim ülkemize gelmiyor vatandaşa anlatın. Niçin milyonlarca Müslüman Türk’e Nazi zulmü yapan Çin’le aşı anlaşması yaptınız şeffaf bir şekilde açıklayın. Vatandaş bilsin.

'TÜRKİYE'Yİ NEDEN ÇİN'E MAHKUM EDİYORSUNUZ?'

Mahalle arasındaki bir bakkal bile arz güvenliğinin ne olduğunu bilir. Siz korona salgını gibi büyük bir tehdit karşısında niçin Türkiye’yi sadece bir tek ülkeye, Çin’e mahkum ediyorsunuz? Açıklayın. Bütün dünya faz çalışmaları tamamlanmış farklı aşılardan bir sepet yaparken biz niçin sadece Çin aşısı alıyoruz? Kim veriyor size bu akılları? Açıklayın. Bu iktidara rota çizdiğini söyleyen Çin ve Rus muhibbi 28 Şubatçı Perinçek’ten mi alıyorsunuz aklı? Açıklayın."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN