Ortak Akıl'da aşı tartışmaları masaya yatırıldı: İnaktif aşı güzelse neden diğer ülkeler de almadı?

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, Ortak Akıl'da aşı tartışmalarını masaya yatırdı. Karaalioğlu "İnaktif aşı güzelse, o zaman diğer ülkeler neden bu aşıyı tercih etmiyor? Neden Türkiye, Endonezya ya da Bangladeş, Çin aşısını tercih ettiler ki" diye sordu.

MELEK GEDİK | KARAR 

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, Ortak Akıl programında siyaset, dış politika ve ekonomi ile ilgili öne çıkan başlıkları yorumladı. 

Akyol ve Karaalioğlu, Ortak Akıl'da aşı tartışmalarını masaya yatırdı. Karaalioğlu "İnaktif aşı güzelse, o zaman diğer ülkeler bu aşıyı neden tercih etmiyor? Neden Türkiye, Endonezya ya da Bangladeş, Çin aşısını tercih ettiler ki..." diye sordu. 

"TÜRKİYE AŞI TEDARİKİNİ KÖTÜ YÖNETTİ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aşı ile ilgili açıklamalarını değerlendiren Taha Akyol "Türkiye, aşı tedarikini kötü yönetti, bu apaçık ortada. Düşünün ki; Türkiye bu 50 milyon aşı ile ihtiyacı olan aşı miktarının yüzde 30'u temin etmiş durumda. Halbuki küçümsediğimiz Mısır, ihtiyacı olan aşının yüzde 61'i karşılamış. Belki ekonomi, belki de politik tavır etkilidir. Türkiye'ye getirilen doz yeterli değil.

Sağlık Bakanı'nın baştaki açıklamalarını beğeniyordum, politik bir yaklaşımı yoktu. Güven veren açıklamaları vardı fakat zamanla bu durum değişti. Türkiye'nin şu an en çok ihtiyacı olan şey; güven" ifadelerini kullandı. 

Ortak Akıl da AB'nin Türkiye'ye yaptırım tehdidi de ele alındı, Mustafa Karaalioğlu "Beni endişelendiren konu; Doğu Akdeniz'de haklı olmamıza rağmen yaptırım tehdidi ile karşı karşıya kalmamız. Bu nasıl bir diplomatik başarısızlıktır? Yerden göğe kadar haklıyız ama..." dedi.

"DİPLOMATİK MAHARET NEREDE?"

Karaalioğlu şöyle devam etti: "Yaptırımlar olursa yıkılmayız, bu hep böyle oldu. Fakat neden oluyor? Avantajlı olduğumuz alanlarda neden sürekli bir kayıp yaşanıyor? Diplomatik maharet nerede?"

Taha Akyol da AB'nin yaptırım kartı için "Avrupa'dan yaptırım çıkarsa, en azından ekonomiyi büyük ölçüde etkileyeceğini düşünmüyorum. Fakat burada ABD ile ilişkiler de çok önemli. Artık Trump yok, eskiden AB ile Trump'ın ilişkileri gergindi" yorumunda bulundu. 

"İNSANLARI ÇOK BEKLENTİYE SOKMAMAK LAZIM"

Reform tartışmalarına da değinen ikili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'reform' açılımının hem halka hem de piyasaya güven vermediğini söyledi.

Türkiye'de büyük bir güven sıkıntısı olduğunu belirten Akyol "Reform, teknik bilgiden daha fazla şey ifade ediyor. Reform aynı zamanda güven ile alakalıdır. Piyasanın da bir reform beklentisi yok. Ki vatandaş hala dolar almaya devam ediyor" ifadelerini kullanırken, Karaalioğlu "'Kanunlara uyacağız' demek bile reform için yeterli. Reform, kurtarıcı bir şey değil. İnsanları da çok beklentiye sokmamak lazım" diye konuştu. 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN