Boğaziçi vakası aslında geçmiş değerlerin yok edilmesidir | Ortak Akıl

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, Ortak Akıl'da alevlenen başörtüsü tartışmalarını, Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektör ile başlayan protestoları ve Erdoğan'ın reform açıklamalarını değerlendirdi: Boğaziçi vakası aslında geçmiş değerlerin yok edilmesidir.

MELEK GEDİK | KARAR

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, Ortak Akıl'da alevlenen başörtüsü tartışmalarını, Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektör ile başlayan protestoları ve Erdoğan'ın reform açıklamalarını değerlendirdi. 

"MARJİNAL FİKRİ POLEMİK YAPMA PEŞİNDE"

Yeniden alevlenen başörtüsü tartışmaları için Taha Akyol "Çözülmüş bir mesele türban fakat bunu kaşıyan yine Cumhurbaşkanı Erdoğan. Marjinal bir fikri, polemik yapma peşinde. AK Parti'de rasyonel düşünceyi harekete geçirecek bir mekanizma yok.

Danışma ve istişare mekanizması yok. Bir de Erdoğan'ın oy kaybetme endişesi var. Başörtüsü üzerinden kutuplaşma bu yüzden gündemde" diye konuştu. 

"BOĞAZİÇİ VAKASI DEĞERLERİN KAYBOLMASIDIR"

Mustafa Karaalioğlu, Türkiye'deki kutuplaşmış dilin başörtüsü ile yeniden oluşturulmaya çalıştırıldığını belirterek iktidara yüklendi, "Yerel seçimlerde iktidar aleyhine oluşan hava, pandemi ile bozulmuştu. Fakat dış güçler gibi çıkışlarla bu hava da bozuldu. Kutuplaşma dili yine siyasete hakim" dedi. 

Boğaziçi Üniversitesi'ne AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atamasını da yorumlayan Karaalioğlu "Cumhurbaşkanı Erdoğan kurum sevmiyor, gelenek sevmiyor. Kurumsallık, liyakat ve geçmişe hürmet kayboldu. Boğaziçi vakası, aynı zamanda bu değerlerin kaybolmasıdır" diye konuştu. 

Karaalioğlu, ayrıca "Başörtüsü yasağı varken başörtülülere Boğaziçi Üniversitesi kapılarını açtı" ifadelerini kullandı. 

basliksiz-1.jpgOrtak Akıl'da Volkswagen'in Türkiye kararı da tartışıldı, Mustafa Karaaliaoğlu "Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank'ın 'Bu işte biz değil, Volkswagen kaybeder' açıklaması, 'Almanya, bizi kıskanıyor' komedisinin bir devamı" yorumunda bulundu.

"ASIL SORUN BU... BİR UMUT KAYBI VAR"

Reform çabaları ve Erdoğan'ın seçim planı da Ortak Akıl'da konuşuldu. Son anket çalışmalarını değerlendiren Karaalioğlu "Vatandaşlar, 'Ekonomi kötü, daha da kötü olacak. Yolsuzluk var, daha da olacak' diye düşünüyor AK Partililer de işlerin kötü gittiğinin farkında. Asıl sorun bu. Bir umut kaybı var" diye konuştu. 

Akyol da Erdoğan'ın reform açıklamalarını eleştirerek "Erdoğan, birtakım yetkilerini devretmeli. Bazı kurumlardan çekilmeli. Reform için öncelikle Erdoğan'ın bazı yetkilerini bırakması gerekiyor" yorumunda bulundu.

Bunun üzerine Karaalioğlu "Reform için tek bir söz yeter; 'Bundan sonra bütün kanunlar, harfiyen uygulanacaktır.' Reform için bu cümle yeter" cevabını verdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN