Erdoğan bu ortamdan mutsuz... Gerilimi kendi yönetemiyor | Ortak Akıl

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, Ortak Akıl'da KARAR yazarlarına yönelik tehditleri değerlendirdi: Karar gazetesine yapılan şey... Tahammül edilmesi zor bir fikir de söylemedik. Müdafaa edecek durumda değiliz. Müdafaayı zül addediyoruz. İktidar, böyle bir ortamda seçime gitmez. Erdoğan gerilim istiyor ama bu tablodan memnun değil. Erdoğan kendi kontrolünde gerilim ister.

MELEK GEDİK | KARAR

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, Ortak Akıl'da KARAR yazarlarına yönelik tehditleri değerlendirdi.

Karaalioğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın Taha Akyol tweet'i ile ilgili "Ne oluyoruz? Hedef gösterilmişsiniz, riski bir durum var. Bir saldırı olayının 'Bizimle alakası yok' denilen açıklamasında, yeniden hedef gösterici ve saldırıya zemin hazırlayıcı dil ve üslup varken... Devamında hala bu nedir?" yorumunda bulundu. 

Peş peşe hedef gösterilen Taha Akyol da ilk kez konuştu, "Bu konuda yapılacak iki şey var. Birincisi, tevekkül etmek. İş olacağına varır. İkincisi de anafora yapılmamak. Yanlış bulduğunu tekrar etmemek. Sert dilde ne olursa olsun kaçınmak" dedi.

"MÜDAAFAYI ZÜL KABUL EDİYORUZ"

KARAR yazarlarına yönelik açıklamalar için Karaalioğlu "Sayın Selçuk Özdağ ile gazetecilere yapılan saldırılar kabul edilemez. Yeniçağ yazarlarına da çok fazla saldırı oldu. Bahçeli 'Bizimle alakamız yok' diyor. O zaman yargı, bu failleri bulsun... 

Ne oluyoruz? Hedef gösterilmişsiniz, riski bir durum var. Bir saldırı olayının 'Bizimle alakası yok' denilen açıklamasında, yeniden hedef gösterici ve saldırıya zemin hazırlayıcı dil ve üslup varken... Devamında hala bu nedir?

Karar gazetesine yapılan şey... Tahammül edilmesi zor bir fikir de söylemedik. Müdafaa edecek durumda değiliz. Müdafaayı zül addediyoruz. Burada bir program yapıldı, Yıldıray Oğur da köşesinde bir kronoloji ortaya koydu" diye konuştu. 

Taha Akyol da kutuplaştırıcı dili hatırlatarak "Selçuk Özdağ'a yönelik saldırıyı kınamak lazım. 'Bizimle alakasız yoktur' demek, yetmez. 'Bizimle alakasız yoktur' demek, bununla ilgili suçlamaları 'Bize yöneltmeyin' demek. Halbuki ortada suçlaması gereken bir şiddet hadisesi var" ifadelerini kullandı. 

"EN TEHLİKELİ FİKİR, ELEŞTİRİLMEYEN FİKİRDİR"

Erken seçim tartışmaları için de Karaalioğlu "Bazıları gerilimin seçim ile alakalı olduğunu söylüyor. Fakat buna katılmıyorum. Seçime bu ortamda mı gidilmek isteniyor? İktidar, böyle bir ortamda seçime gitmek istemez. En azından gerilimin Tayyip Erdoğan'ın alıştığı tarza indirgenmesi lazım. Gerginlik, şu an muhafazakar kitlelere de yayılmış durumda. Tehdit altında olan muhafazakar partiler" dedi. 

"2021'de seçim öngörmüyorum, en erken 2022'de olacaktır. Seçim için pandemi koşullarının kalkması lazım" diyen Akyol da dikkat çeken şu sözleri sarf etti: "Ali Fuat Başgil'in bir sözü ile kapatmak istiyorum. 'En tehlikeli fikir, eleştirilemeyen fikirdir' diyor. Niye? Çünkü düzeltilemez."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN