Vatandaşları bunlar 'gül', bunlar 'diken' diye ayıramazsınız I Ortak Akıl

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, gündemin öne çıkan başlıklarını Ortak Akıl programında yorumladı. Programda HDP'nin kapatılma iddiaları ve İnsan Hakları eylem planı masaya yatırıldı. Erdoğan'ın açıkladığı Eylem Planı'nı değerlendiren Taha Akyol, "Bu işin erbabı bunu eksikleriyle, makyajlarıyla birlikte görüldüğünde çok bir şey çıkmayacağını anlıyor. O bakımdan da etkili olmadı" ifadelerini kullandı.

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, haftaya damgasını vuran olayları ve sıcak gelişmeleri Ortak Akıl'da masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı'nı değerlendiren Taha Akyol, "Demokratik bir ülke vatandaşlar eşittir. Bunların bir kısmına 'gül', bir kısmına 'diken' diyemezsiniz. Böyle dediğinizde özgürlük, insan hakları ve adalet kavramlarını baştan budamış oluyorsunuz." diye konuştu.

 EYLEM PLANI ETKİLİ OLMADI

Taha Akyol konuşmasının devamında şu ifadelere yer ver: "Yargı bağımsızlığı deyince akla gelecek yasal düzenlemelerin hiç birisi yok. Erdoğan, AB ile 2015'de imzalanan vize anlaşması için faydalı olacağını söylüyor. Halbuki vize anlaşması 40 şarttan 6'sı eksik kaldı. 6 şartı karşılayacak bir şey de yok. Bu işin erbabı bunu eksikleriyle, makyajlarıyla birlikte  değerlendirdiğinde çok bir şey çıkmayacağın anlıyor. O bakımdan da etkili olmadı. Çok etkili bir plan olsaydı herhalde doların biraz daha düşmesi gerekirdi."

"TÜRKİYE 34 BASAMAK AŞAĞI İNMİŞ"

Freedom House'un raporu hakkında konuşan, "Dün Freedom House'un özgürlükler raporu yayınlandı. Türkiye 10 yılda bulunduğu seviyeden 34 basamak aşağı inmiş. Demek ki bu iktidar Türkiye'yi bugün bulunduğu seviyenin 34 basamak yukarısına taşımış. Bu nasıl oluyor? AB reformları ile oldu" dedi.

"KAPATMAK ÇÖZÜM DEĞİL"

HDP'nin kapatılması iddialarını yorumlayan Mustafa Karaalioğlu, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının yanlış olduğunu dile getirdi. Karaalioğlu "Dönem sonuna kadar neden tahammül edilemiyor? Zaten birçok milletvekili bir daha seçilemiyor. Bunu başka şekilde yap. Zaten belediyelere kayyum atadınız" diye konuştu.

"AK PARTİ'YE BİR FAYDASI YOK"

HDP'nin kapatılması iddialarını yorumlayan Mustafa Karaalioğlu, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının yanlış olduğunu dile getirdi. Karaalioğlu "Dönem sonuna kadar neden tahammül edilemiyor? Zaten birçok milletvekili bir daha seçilemiyor. Bunu başka şekilde yap. Zaten belediyelere kayyum atadınız. Diyelim ki seçim için yapıyorsunuz ama bunun AK Parti'ye bir faydası yok." " diye konuştu.

"KAPATMAK ÇÖZÜM DEĞİL"

Daha önce de parti kapatmaların olduğunu belirten Taha Akyol şunları kaydetti: "1994'de Leyla Zana, Orhan Doğan ve Hatip Dicle başları bastırılarak elleri kelepçelenerek hapse atıldı. 25 yıl geçti. Terör düştü mü. Demek ki kapatmak çözüm değil. O zaman bu hareketin oyu yüzde 4'tü. Şimdi yüzde 10'un üstünde. Bu 25 yılın için PKK terör örgütü olarak görülürken şimdi siyasallaştı. Demek ki kime yaramış? PKK'ya yaramış"

AKŞENER'İN FEZLEKE AÇIKLAMASI

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in HDP'li vekiller hakkında düzenlene fezlekeler ile ilgili açıklamalarını değerlendiren Akyol şu ifadelere yer verdi: "Akşener'in açıklamasını hem doğru buldum hem de çok vukuflu buldu. Bu fezlekelerin amaçlarından biri de Millet İttifakı'nı dağıtmak. Muhalefeti zayıflatmak denetimden kaçmak demektir. 'Biz hakikatin peşindeyiz hakkaniyetin peşindeyiz' dedi sayın Akşener. Anladığım bunlar dosyalara bakacak. Ve doğrusu da budur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN