Ağbal'ın görevden alınması, Berat Albayrak'a bir ödül | Ortak Akıl

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, gündemin öne çıkan başlıklarını KARAR TV'de yayınlanan Ortak Akıl programında yorumluyor. Merkez Bankası Başkanı Ağbal'ın görevden alınmasına değerlendiren Karaalioğlu, "Naci Ağbal'ın görevden alınması, faiz bahanesiyle Berat Albayrak'a bir ödül" dedi.

YUSUF BOLAT | KARAR

KARAR TV, gündemin nabzını tutmaya devam ediyor. Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, Ortak Akıl programında, AK Parti Kongresi'ni ve  Merkez Bankası Naci Ağbal'ın görevden alınmasını masaya yatırdı.

"AĞBAL'IN GİDİŞİ BERAT ALBAYRAK'A ÖDÜL"

MB Başkanı Ağbal'ın görevden alınmasına ilişkin konuşan Mustafa Karaalioğlu, Naci Ağbal'ın görevden alınmasını Berat Albayrak'a 'ödül' olarak değerlendirdi.

Ağbal'ın görevden alınmasına MB'nin faiz arttırmasını bahane edildiğini belirten Karaalioğlu şu ifadelere yer verdi: 

"Naci Ağbal'ın görevden alınması, faiz bahanesiyle sayın Berat Albayrak'a bir ödül. Gerekçesi faiz. Ağbal faiz arttırıyor, Cumhurbaşkanı da faize karşı malum. Kendisi faiz artışına onay vermişti. Naci Ağbal'ın bu vazifeyi kabul ederken, Türk ekonomisinin neyin gerekli olduğunu konuşmaması mümkün değil.

Konuşmuş olduğunu biliyoruz. Erdoğan'ın faiz artışlarından bihaber olması söz konusu değil. Ama Erdoğan'ın öyle bir kredisi var. Bir iki ay önce Naci Ağbal geldi. 'Her şey çok güzel oldu. Nitekim piyasaya da yansıyor' deyip bunun takdirini yaptı. 'Küresel değişimlere uygun bir değişiklik yaptık' diye de altını çizdi. Ama 'bu adam faiz arttırıyordu' deyip görevden alabilecek bir krediye sahip. Dolayısıyla faizi sebep gösterip Berat Albayrak'ın gidişine neden olduğu için Naci Ağbal'ın görevden alındığı teorisinin hemen hemen kesin olduğunu görüyorum"

"YERYÜZÜNDE KİMSENİN AKLINA GELMEZDİ"

Ağbal'ın görevden alınmasına herkesin şaşırdığını söyleyen Taha Akyol ise şunları kaydetti: 

"Naci Ağbal'ın görevden alınması, yeryüzünde kimsenin aklına gelmezdi. Ağbal'ın görevden alınması, bu iktidarın temeldeki iki büyük zaafını gösteriyor; birincisi kurumsal yönetim yerine keyfi yönetim. MB Başkanı 2001 yılında çıkarılan kanuna göre 5 yıllığına tayin edildi. OHAL döneminde KHK ile genel bir düzenleme ile bunu kaldırdılar. Cumhurbaşkanı'nın hangi gün kimi görevden alacağı belli değil."

AK PARTİ KONGRESİ BEKLENTİLERİ KARŞILADI MI?

Dün Ankara'da yapılan AK Parti 7. Olağan Kongresi'ni değerlendiren Mustafa Karaalioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın beklendiği gibi bir manifesto açıklamadığını ve konuşmanın sıradan bir konuşma olduğunu söyledi.

Karaalioğlu, "Değişen isimlere bakınca kendisine yakın uyumlu isimler. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmak, MB Başkanını görevden almak, MKYK'daki koltuk sayısını 75'e çıkarması AK Parti'ye oy kazandırmayacaktır." dedi.

AK Parti Kongresi'ni yorumlayan Taha Akyol ise şu ifadelere yer verdi: "Erdoğan konuşmasında Türkiye'nin temel sorunlarından hiç biri yoktu. Sadece hamaset içeren sözler vardı.

Erdoğan'ın konuşmasında, hak ve özgürlükler geçmiyor. Kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti geçmiyor. Ne geçiyor; şanlı tarihimizin ışığında yeni bir anayasa söylemi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN