Ali Doğan: Montrö'ye dört elle sarılmalıyız | Ortak Akıl

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, gündemin öne çıkan başlıklarını KARAR TV'de yayınlanan Ortak Akıl programında yorumluyor. Ortak Akıl'a bu hafta eski Devlet Bakanı Ali Doğan, konuk oldu. Montrö tartışmaları hakkında konuşan Doğan, "Bizim Montrö Antlaşması'na dört elle sarılmamız lazım." dedi.

KARAR TV'nin ilgiyle takip edilen programı Ortak Akıl'da, Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, konukları eski Devlet Bakanı Ali Doğan ile birlikte, Merkez Bankası'nin eriyen 128 milyar dolar rezervi ve amirallerin Montrö bildirisi ve Doğu Türkistan'daki Çin zulmünü ele aldılar.

"MONTRÖ'YE DÖRT ELLE SARILMALIYIZ"

Montrö tartışmalarını değerlendiren Ali Doğan "Montrö çok hayati bir konu. Montrö'den önce ordumuz Boğazlara giremiyordu. Montrö Antlaşması'na bizim dört elle sarılmamız lazım bugünün dünyasına karşı. ABD, İngiltere, Fransa karşı. ABD Karadeniz'e girmek için Montrö yıkılsın istiyor. Devletin büyük bir yetkilisi, Kanal İstanbul'un Montrö ile alakası yoktur' dedi. İşte tehlikenin büyüğü bu." sözlerine yer verdi.

"ERDOĞAN KAMPANYA ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KAYBEDİYOR"

Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarlık kayıp rezervleri hakkında konuşan Mustafa Karaalioğlu, "128 milyar dolar meselesinde olduğu gibi, Erdoğan kampanya üstünlüğünü kaybediyor. Bu propaganda gücüne rağmen böyle. Berat Albayrak meselesinde de bu böyle oldu" ifadelerine yer verdi.

DOĞU TÜRKİSTAN'DA ÇİN ZULMÜ DEVAM EDİYOR

Çin'in Doğu Türkistan'da yaptığı zulümleri anlatan Ali Doğan, "Çin'deki zulüm bugün başlamadı. 1949'da Çin Doğu Türkistan'ı işgal etti. 36 camiyi yıktılar. Doğu Türkistan'da namaz kılmak, oruç tutmak yasak. Adidas, Nike ve H&M gibi büyük şirketler Çin ile ticaretini kestiler. Bu insan zulüm ediyorsunuz dediler." diye konuştu. 

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ÇİN'E BİR ŞEY SÖYLEMİYOR"

Çin'deki zulme Türkiye'den yeterli tepkinin verilmediğini belirten Ali Doğan, "Neredeyse kendisini halife ilan edecek olan Ayasofya imamı ve Diyanet İşleri Başkanı, Çin'deki zulüm hakkında bir şey söylemedi. Mübarek Ramazan'da herkes orucunu tutuyor, namazını kılıyor. Doğu Türkistan'da kardeşlerimiz namazlarını kılamıyor." dedi.

ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN DOĞU TÜRKİSTAN HASSASİYETİ

MHP eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in Doğu Türkistanlılar konusunda çok hassas olduğunu ifade eden Ali Doğan şunları kaydetti: "Rahmetli Türkeş bir gün geldi. 'İsa Yusuf'un durumu nasıl?' dedi. Ben 'ilgilenemedim' dedim. Bana çok kızdı. 'Nasıl ilgilenmezsin, onların ayağına diken batsa senin yüreğine hançer batması lazım.' dedi"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN