Berat Albayrak geri mi dönüyor? | Ortak Akıl

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, sıcak gündemi Ortak Akıl'da konuştu. Programa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berat Albayrak çıkışı damga vururken, AK Parti'nin kongre süreci, Kanal İstanbul ve reform tartışmaları da masaya yatırıldı. Ve kritik soruya cevap arandı: Berat Albayrak geri mi dönüyor?

MELEK GEDİK | KARAR

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, haftaya damgasını vuran olayları ve sıcak gelişmeleri Ortak Akıl'da masaya yatırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berat Albayrak sessizliğini bozdu ve piyasalar hareketlendi. Bir süredir sakinliğini koruyan dolar ve euro sert bir şekilde yükseldi. 

DOLAR NEDEN YÜKSELDİ?

Erdoğan'ın aylar sonra Berat Albayrak ile ilgili yaptığı "Onu başardığı için kuduruyorlar, çıldırıyorlar. Türkiye ekonomisini daha da güçlü kılmak için pek çok alanda tarihi öneme sahip uygulamaları da Berat Bey'in Hazine ve Maliye Bakanlığı döneminde hayata geçirdik" çıkışı haftaya damga vurdu. 

Taha Akyol, piyasaların Berat Albayrak'a tepki verdiğini belirterek "Bütün iktisatçılar başka bir sebep daha var diyorlar; Berat Albayrak'ın döneceği sinyalinin verilmiş olması. Doların yükselmesinin sebeplerinden biri. Durup dururken bu övgüye niye ihtiyaç duyuldu?

Berat Albayrak'ın yeniden gelebileceğini düşünmüyorum. Belki AK Parti içinde farklı pozisyonlar olabilir, o da tamamen aile ilişkileri ile alakalı. Fakat her zaman son söz, Erdoğan'ın" dedi.

"BİR AY İÇİNDE BELLİ OLACAK"

Karaalioğlu da "Berat Albayrak'ın geri gelme ihtimali.... Piyasalar, şu an zaten buna tepki veriyor. Adını geçmesi ile birlikte dolar yine sert yükseldi. Berat Albayrak, CHP'ye dava açmadan önce 'Beni savunun' dedi. Bunun dışında şu an bir şey yok. Aslında istifa ederken, çok ağır eleştirilerde bulunmuştu.

Önümüzde çok kritik bir süreç var, AK Parti kongreye gidiyor. Bakanlar da bu dönemde değişebilir. Erdoğan aslında önümüzdeki bir ay içinde yeni yol haritasını da belirleyecek.

KANAL İSTANBUL TARTIŞMASI

Yine Erdoğan'ın gündeme soktuğu Kanal İstanbul tartışması Akyol "Kanal İstanbul'u değil, esnafın sıkıntılarını konuşmalıyız. Esnafın feryadı, ailelerinin acılarına kulak verilmeli.

Ekonomik sıkıntılar varken, inadına Kanal İstanbul denmesini gerçekten anlayamıyorum" yorumu yaparken, Karaalioğlu "Kanal İstanbul, doğru bir proje değil. Türkiye'nin böyle bir projeye ihtiyacı yok. Referanduma gitse 'evet' çıkma ihtimali yok. Ve üstelik 'Kanal İstanbul'u 'İnadına yapacağım' demek, siyasi açısından da çok sıkıntılı.

Bugün herhangi bir siyasi, ekonomik ve diplomatik kararın artık tek bir ölçüsü var; iç politikada işe yarayıp yaramadığı. Sorunları çözmek, sorunların çözümüne katkıda bulunmak gibi ihtiyat kalmadı" ifadelerini kullandı. 

"TÜRKİYE'NİN SAKİNLEŞMESİ LAZIM"

Akyol da şunları ekledi: "Bu ülke hepimizin. Başarılı olsun da hangi hükümet olursa olsun. Mesela Atatürk Barajı yapıldı. Yapıldı da kötü mü oldu? Türkiye'nin artık sakinleşmesi lazım. Soğukkanlı ve akılcı bir tutum içinde olmak lazım. Fakat her şey kişisel bir hale geldi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN