Gara'dan devlet sorumlu demek bir cevap değil | Ortak Akıl

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, Ortak Akıl'da sıcak gündemi yorumladı. Masada siyaseti de ısıtan Gara operasyonu vardı. 13 Türk vatandaşı ile 3 askerin şehit olduğu Gara operasyonunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını hatırlatan Karaalioğlu "Sayın Cumhurbaşkanı, 'Hepimiz sorumluyuz, sorumlu devlet' dedi. Devlet sorumlu demek, bu gibi durumlarda bir cevap sayılmıyor" dedi. Kamuoyu ile muhalefetin yeterince aydınlatılmadığına vurgu yaptı.

MELEK GEDİK | KARAR

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, Ortak Akıl'da sıcak gündemin nabzını tuttu. Masada siyaseti de ısıtan Gara operasyonu vardı.

"TALİMATI KİM VERDİ?"

13 Türk vatandaşı ile 3 askerin şehit olduğu Gara operasyonunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını hatırlatan Karaalioğlu "Sayın Cumhurbaşkanı, 'Hepimiz sorumluyuz, devlet' dedi. Devlet sorumlu demek, bu gibi durumlarda bir cevap sayılmıyor. Muhalefet ve kamuoyu şu sorulara cevap arıyor: Talimatı kim verdi? Kim önerdi? Ve bu sonuca hangi hatalar zincirinde ulaşıldı?" dedi. 

Karaalioğlu şunları da kaydetti: "Şehitlere ulaşınca aslında bu operasyonun, bir rehine operasyonu olduğu kamuoyunda daha iyi anlaşıldı. Fakat operasyon, başarısızdır. Bunu Cumhurbaşkanı da söyledi.

 'Kürt siyasal çözümünün karşı tarafında kaypaklık, gevşeklik ve menfaat arayışı var' diye de çözümden vazgeçmemek lazım. Çözüm çünkü her şeyden önce Türkiye'ye lazım. Türk'ü, Kürt'ü ile tüm Türkiye'ye lazım."

"TEK SİYASİ SORUMLU ERDOĞAN"

Taha Akyol, başarısız olduğu iktidar tarafından da kabul edilen Gara operasyonu için şunları söyledi:

"Çok hazin bir olay. PKK, terörün raconuna bile uymayan, vahşi, çocuk öldüren, insanları toplu katliama tabi tutan bir terör örgütü. Bu defa da kendilerini savunamayacak insanların, kafasına kurşun sıkıp öldürdü. Nasıl bir vahşet?

'Cumhurbaşkanı hepimiz sorumluyuz' derken, kurumları saydı. Cumhurbaşkanı ve Başkomutan sıfatını kullanarak kendisini de ifade etti. Arkasından da genel olarak asker, polis, istihbarat diyerek sorumluluğu yaydı. Fakat saydığı tüm kurumlar içerisinde sadece siyasi sorumluluk kendisine aittir.

Terörle hiç müsamahasız, çözüm sürecinde olduğu gibi PKK'nın silah depolamasına göz yummaksızın ama siyaset alanı açarak mücadele etmek şart. 35 yıl geçti, bir 35 yıl daha mı geçsin?"

"1921 RUHU NEREDEN ÇIKTI?"

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Akyol "1921 ruhu nereden çıktı? 1921 Anayasası'nda ilk 4 maddenin hiçbiri yok. Cumhuriyet yok, laiklik yok, İstiklal Marşı yok. Ankara'nın başkent olması yok. Nereden çıktı bu 1921 ruhu? Bunu şunun için soruyorum, ne kadar hazırlıksız konuşuluyor. Kamuoyunda gündem yaratalım, dikkatleri çekelim veyahut karşı tarafı suçlamak için düşünülünce...  Karşımıza böyle çelişkiler çıkıyor ve açıklamalar ağırlığını, inandırıcılığı kaybediyor?" yorumunda bulundu.

Erdoğan'ın AYM sessizliğini hatırlatan Mustafa Karaalioğlu ise "Demek ki Cumhurbaşkanı da Anayasa Mahkemesi'nden rahatsız. AYM'nin eski sistemde kaldığını düşünüyor, olabilir. Yeni anayasa ile birlikte AYM'nin de yetkilerini azaltıcı bir girişimde bulunabilir. Umarız, bulunmaz. Sonuç almasa bile bu girişimin dillendirilmesi, Türkiye adına hiç iyi bir şey olmaz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN