Taha Akyol: Gergerlioğlu kararını dünyaya anlatamayacağız | Ortak Akıl

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, HDP'li Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi ve HDP'ye açılan kapatma davasını Ortak Akıl'da yorumladı. Gergerlioğlu kararının siyasi bir karar olduğunu belirten Taha Akyol, "Biz bunu dünyaya anlatamayacağız". ifadelerini kullandı. Akyol, ayrıca "HDP'nin asla kapatılmaması düşüncesindeyim" diye konuştu.

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi ve HDP'ye açılan kapatma davasını Ortak Akıl'da değerlendirdi.

"PARTİ KAPATMAK TERÖRÜ MÜ BİTİRDİ?"

Parti kapatmanın Türkiye'de hiç bir sorunu çözmediğini ifade eden Mustafa Karaalioğlu, "Parti kapatmak ülkede terörü mü bitirdi? HDP'nin oylarını mı azalttı? Kayyum atamak hangi sorunu çözdü?" diye sordu.

Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesini değerlendiren Karaalioğlu, "Gergerlioğlu'nun vekilliği bir tweet yüzünden düşürüldü. Gözünün üstünde kaşın var bahanesiyle cezalandırıldı" dedi.

"BİZ BUNU DÜNYAYA ANLATAMAYAĞIZ"

Kararın hukuki bir karar olmadığını belirten Taha Akyol ise "Gergerlioğlu kararını sınava hazırlanan bir hukuk fakültesi öğrencisi gibi inceledim. Maalesef hukuki değil siyasi bir karar. Bu tweet seçilmeden önce atılmış. Usul bakımından hatalı bir karar. Biz bunu dünyaya anlatamayacağız." diye konuştu.

HDP'nin kapatılmasına değinen Akyol, "Parti kapatmak yargısal bir olaydan ziyade siyasi bir olaydır. HDP'nin asla kapatılmaması düşüncesindeyim. HDP'ye oy verenler kendini dışlanmış hissedecek" sözlerine yer verdi.

"ANDIMIZI OKUTMAK BU ÇAĞIN BİR FAALİYETİ DEĞİL"

Danıştay'ın Andımız kararını değerlendiren Mustafa Karaalioğlu, "Bu dönemin metni değil Andımız. Çocuklara bir askeri kışla disiplini içerisinde Andımızı okutmak bu çağın bir faaliyeti değil. Gerekli de değil. Kışla disiplininden kurtulması lazım Türkiye'nin." diye konuştu

"REŞİT GALİP AKADEMİDE KIYIM YAPTI"

Andımız'ı yazan eski Milli Eğitim Bakanı Reşit Galip hakkında konuşan Taha Akyol, "Ben Reşit Galip'i sevmem. Sevmeyişimin en önemli sebebi de, yaptığı üniversite reformunda, bilim adamlarına siyasi görüşlerine göre kıyım yapmış olmasıdır."  ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN