Kani Torun: Kanal İstanbul, Çin parası için bir manivela | Ortak Akıl

KARAR yazarları Taha Akyol ve Elif Çakır Gelecek Partili Kani Torun ile birlikte gündemi yorumladı. Kanal İstanbul hakkında konuşan Torun, projenin Çin parasını getirmek için bir manivela olarak kullanıldığını söyledi.

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun, KARAR TV'de yayınlanan Ortak Akıl programına konuk oldu. Kani Torun, Amirallerin Montrö bildirisi, Çin Büyükelçiliği'nin açıklamaları ve ekonomideki son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"KANAL İSTANBUL, ÇİN PARASI İÇİN BİR MANİVELA

Ekonomide ciddi sıkıntıların olduğunu belirten Kani Torun, iktidarın Kanal İstanbul'un ısrarının sebebini Çin'den gelecek para olarak açıkladı. Torun, "En son bulabilecekleri Çin parası. Çin parası da böyle gelecek. Kanal İstanbul'u Çin parasını getirmek için bir manivela olarak kullanıyorlar. Ancak Çin parasının girdiği hiç bir yer iflah olmamıştır." diye konuştu.

Kanal İstanbul'un yanlış bir proje olduğunu ifade eden Kani Torun şunları kaydetti: 

"Kanal İstanbul aslında para kazanmak için bir rant projesidir. Diğer bütün süslü lafların asıl sebebi bu meseleyi örtmek içindir. Bu iktidarın yaptığı her icraatı altını kazıyın bir rant vardır.. Yani rant olmadan bunlar yaşamıyorlar. Bu proje birçok açıdan yanlıştır. Stratejik olarak çok yanlış projedir. 

"TEMEL MOTİVASYON RANT"

İktidar açısından temel motivasyon ranttır. Orada 500 binlik şehir kurulacak. Burada söylenen şey Çin parası. Son 4 yılda ekonomiyi tükettiler. Dışarıdan para bulamıyorlar, hukukun olmadığı yere para gelmiyor. En son bulabilecekleri Çin parası. Çin parası da böyle gelecek. Kanal İstanbul'u Çin parasını getirmek için bir manivela olarak kullanıyorlar. Ancak Çin parasının girdiği hiç bir yer iflah olmamıştır.

Çin'in şirketleri devlet şirketleridir. Çin'de demokratik olmayan baskıcı yönetim var."

"AMİRALLERİN BİLDİRİSİ İKTİDARA YARADI"

104 amiralin Montrö bildirisini değerlendirten Torun "Amirallerin bu açıklamaların ne anlama geleceğini bilmemeleri imkansız. Bu açıdan iyi bir bildiri değil. Ama fikir hürriyeti açısından sorunlu değil. Amirallerin bildirisi iktidara yaradı. Gündemi değiştirdiler." dedi.

"BAHÇELİ  DİKTE EDİYOR"

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çıkışlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı zorladığını söyleyen Torun, "Bahçeli sürekli büyük ortağa bir şey dikte ediyor. AYM'yi kapat diyor. Amirallerin rütbesini sök diyor. Sanki büyük ortağın başını belaya sokmak istiyor." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞINA GEÇİLDİ."

Koronavirüs salgınının iyi yönetilmediğinin altını çizen Kani Torun, "Vaka sayıları 50 bini geçti Türkiye'de sürü bağışıklığına geçildi. Aşıda sorunlar var. Lebalep kongrelerin de büyük etkisi oldu." ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN