AK Parti İstanbul İl Başkanı, Kanal İstanbul diye Antalya'nın 'çılgın projesi'ni paylaştı

AK Parti İstanbul İl Başkanı, Kanal İstanbul diye Antalya'nın 'çılgın projesi'ni paylaştı

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe’nin, muhalefetin ve bilim insanlarının tüm itirazlarına rağmen ısrarla yapılacağı söylenen Kanal İstanbul projesini savunmak için paylaştığı görsel tartışma yarattı. Kabaktepe'nin paylaştığı görselin Antalya Boğaçayı Projesi’ne ait olduğu ve Kanal İstanbul'un resmi sitesinde de yer aldığı ortaya çıktı.

Hayata geçirildiği takdirde 'Marmara Denizi çürük yumurta gibi kokacak', 'Ekolojik sistem bozulacak' 'İklim krizini derinleştirecek' denilen  Kanal İstanbul projesi ile ilgili tartışmalar sürerken ilginç bir detay ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 9 Nisan günü katıldığı bir etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kanal İstanbul ile ilgili “İsteseniz de istemesiniz de biz bu projeyi yapacağız. Yazın temelini atıyoruz” açıklamalarına cevap vermiş “İstanbul'da ne yazık ki büyük bir ihanet projesiyle alakalı ısrara devam ediliyor. Gayrı milli bir projedir. Bu gayri milli projenin yapılmaması için de sonuna kadar mücadelemizi kararlılıkla devam ettireceğiz.  Artık kimse İstanbul'a artık ihanet edemez” demişti.

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI SAVUNMAK İSTEYİNCE...

Bunun üzerine AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de projeye destek için şahsi Tiwtter hebasından bir paylaşımda bulundu.

 

 

Ancak Kabaktepe'nin, "#Kanalİstanbul ile ilgili yürütülen büyük bir tezvirat kampanyası var. Oysa Kanal, ülkemizi küresel ticaret koridorlarının merkezi haline getirecek bir proje. Şehrimize ve ülkemize değer katacak! Fırsat buldukça projeye dair detayları sizinle paylaşacağım. Gerekli bilimsel çalışmaları yapılmış, tüm yönleriyle ele alınmış, riskleri hesaplanmış bu projeyle yalnızca İstanbul değil, ülkemiz de kazanacak. Deniz ticaretiyle sınırlı kalmayacak, bu projeyle birçok alanda yeni kazanımlar elde edeceğiz" ifadeleri ile paylaştığı görsel sosyal medyada gündem oldu.

 

 

KANAL İSTANBUL İLE BOĞAÇAYI PROJESİNİ KARIŞTIRDI

Kabaktepe'nin Kanal İstanbul projesi diye Antalya-Konyaaltı'nda tüm taşkın ve kıyı erozyonu tehlikesi uyarılarına rağmen AK Partili Menderes Türel tarafından hizmete açılan Boğaçayı projesinin görselini paylaştığı ortaya çıktı. 

'KANALLAR KARIŞTI'

Bu durumu, söz konusu paylaşımın altına “Kanallar karıştı...” yorumu ile @ibbhaberleri adlı Twitter kullanıcısı gündeme taşıdı. Toros dağlarının da yer aldığı görselin kullanıldığı paylaşıma sosyal medya kullanıcılarından çok sayıda eleştiri geldi.

 

 

AK PARTİ İSTANBUL TEŞKİLATI CEVAP VERDİ

AK Parti İstanbul teşkilatının resmi Twitter hesabından ise söz konusu uyarıya, “İşte tam olarak bahsettiğimiz tezvirat kampanyası budur. Cehaletin en kötüsü bilmediğini bilmemektir. Ancak sizinki bilmemek değil, art niyet” denerek yanıt geldi.

 

 

RESMİ SİTEDE DE YANLIŞ GÖRSEL KULLANILMIŞ

Ancak AK Parti İstanbul’un kaynak olarak gösterdiği, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan www.kanalistanbul.gov.tr/tr adresinde de Kanal İstanbul proje görseli olarak Antalya Boğaçayı Projesi'nin görselinin konulduğu ortaya çıkmış oldu. 

screenshot-2.jpg

PROJENİN BİR DE TANITIM VİDEOSU PAYLAŞILDI

AK Parti İstanbul’un hesabından bir de, “Hiç proje üretemeyenlerin, birbirinden güzel “çılgın” projelerimizi karıştırmalarını normal karşılıyoruz :)” denerek, Boğaçayı projesinin tanıtım videosu paylaşıldı.

 

 

İBB Haber isimli hesaptan da “Üzgünüz ki, kaynağınız da yanlış görsel kullanmış. Size Kanal İstanbul konusunda başınızı ağrıtmayacak bir veri seti sunuyoruz” denilerek İBB'nin hazırladığı “kanal.istanbul" adresi paylaşıldı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN