İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı'na katılmayacağı kesinleşti | Ortak Akıl

Taha Akyol ve Mustafa Karaalioğlu, günün öne çıkan haberlerini Ortak Akıl'da yorumladı. Akşener ve Bahçeli'nin dünkü Meclis grup konuşmalarını değerlendiren Mustafa Karaalioğlu, İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı'na katılmayacağının kesinleştiğini söyledi.

YUSUF BOLAT | KARAR

İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in konuşmasını yorumlayan Mustafa Karaalioğlu, "Devlet Bahçeli'nin ve Akşener'in dünkü konuşmalarından sonra İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı'na katılmayacağı kesinleşti. İYİ Parti'nin oylarında bir artış var. Bu Akşener'in liderliğinde olan bir şey" dedi.

Taha Akyol ise "Meral Akşener, eskiden beri tanıdığım bir politikacı. Dün konuşan Akşener rol yapmıyordu. Kendisi olarak konuşuyordu. Çok dik duran bir kadındır." diye konuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Akşener hakkındaki sözleriyle ilgili konuşan Taha Akyol, "Devlet Bahçeli'nin Akşener'le ilgili açıklamalarını dinleyenler daha 3-4 ay önce 'eve dön' diyen sen değil miydin? der. Bir insan 3 ayda mı FETÖCÜ oldu?" diye karşılık verdi.

"İYİ PARTİ'NİN CUMHUR İTTİFAKI'NA KATILMAYACAĞI KESİNLEŞTİ"

Devlet Bahçeli ve Akşener'in dünkü Meclis grup konuşmalarından sonra İYİ Parti'nin Cumhur İttifakı'na katılmayacağının kesinleştiğini belirten Karaalioğlu şunları kaydetti:

"2019 yerel seçimlerinden sonra Cumhur İttifakı'nın oyları düşünce, İYİ Parti ve Meral Akşener'e bir ilgi başladı. Hem MHP'den hem AK Parti'den. Yerli ve Milli olarak taltif edildi. O bütün suçlamalar FETÖ, şunlar bunlar bitti. 'Yeri Cumhur İttifakı 'diye açık çağrılar yapıldı. Dün itibariyle bu dönem de kapandı. Dün Bahçeli grup konuşmasında çok ağır dile yeniden geri döndü. MHP mahfillerinden hakaretamiz ifadeler geldi. Bununla birlikte Akşener'in Cumhur İttifakı'na katılmayacağının kesinleştiği bir anı dün yaşamış olduk. Bir ara açılan Cumhur İttifakı'nın arzuları, talepleri dönemleri de kapanmış oldu. "

"ALBAYRAK'I KURTULMUŞ'UN YERİNE GETİREBİLİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berat Albayrak ile ilgili açıklamasını değerlendiren Taha Akyol, "Erdoğan'ın çıkışları Berat Albayrak'a zemin hazırlıyor olabilir. yeni bir göreve getirmek isteyebilir. Albayrak'ı Numan Kurtulmuş'un yerine getirebilir" diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Berat Albayrak'ın yeniden siyasete dönme ihtimalini değerlendiren Mustafa Karaalioğlu ise "Berat Albayrak'a zemin hazırlıyor olabilir ama onun kendisi ve AK Parti için ne kadar büyük bir politik risk olduğunu da görmeyecek kadar coşku içinde değil. Biz işin siyasi tarafını konuşuyoruz ama 130 milyar dolar nerede gitti? Sırf bakan başarılı olsun diye 130 milyar dolar kalorifer kazanına atılan kömür gibi yanıp gitti." ifadelerini kullandı.

"ALBAYRAK'TAN POZİTİF SONUÇ ALAMAYACAK"

Berat Albayrak'a yeniden görev verilme olasılığını yorumlayan Taha Akyol, "Erdoğan, Berat Albayrak'ı nereye getirirse getirsin pozitif sonuç alamayacak. Çok iyi bir yere getirse o zaman 'niye götürün kardeşim?' denecek." dedi

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN