AK Parti CHP'deki ulusalcı damarı kaşıyor | Buradan Bakınca

Gazeteciler Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, KARAR TV'nin yeni programı 'Buradan Bakınca'da gündemin ana maddelerini mercek altına aldı. AK Parti'nin CHP politikalarını değerlendiren Ahmet Taşgetiren, "AK Parti'ye böyle bir CHP gitmiyor. Hatta CHP içindeki, Kemalist ve Ulusalcı damar kaşınıyor." ifadelerini kullandı

KARAR yazarları, usta kalemler Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan "BURADAN BAKINCA" programında gündemdeki konuları masaya yatırdı. Programda Akşener'in çıkışı, Berat Albayrak'ın yeniden siyasete dönme ihtimali ve İnsan Hakları Eylem Planı konuşuldu.

CHP'nin normalleşme politikalarını yorumlayan Taşgetiren, "Yılarca CHP normalleşirse Türkiye normalleşir dedik. AK Parti'ye böyle bir CHP gitmiyor. Hatta CHP içindeki, Kemalist ve Ulusalcı damar kaşınıyor. CHP içindeki Ulusalcı damarı bir muhalefet odağı gibi geliştirmek iktidara yakın medyanın çaba gösterdiği bir alan olarak görüyorum" dedi.

Ocaktan, ise  "Ak Parti, hala Kemalist paradigmayı bir iman gibi belirleyen bir CHP istiyor." dedi. 

"BERAT ALBAYRAK'IN BAKAN OLMASINI TERCİH EDERİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berat Albayrak'la ilgili açıklamalarını değerlendiren Mehmet Ocaktan, "Başta, herkes Erdoğan, Berat Albayrak'ı bakan falan yapmaz diyordu. Ama önce Enerji Bakanı daha sonra Hazine ve Maliye Bakanı oldu. Şimdi  yeniden görev verileceği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berat Albayrak'a partide görev verebileceğini düşünüyorum. Berat Albayrak'ın partiye gelmesi yerine bakan olmasını tercih ederim. Ben, Berat Albayrak'ın bakan olmasını bekliyorum." diye konuştu.

Ahmet Taşgetiren ise, "Ben, Berat Albayrak'ın yeniden göreve getirilme ihtimalini zor görüyorum. Ama Erdoğan'ın çevresinde Merkez Bankası'nın eriyen 128 milyar dolar konusunda bir sıkışıklık içinde olduğunu görüyorum. Muhalefetin baskıları sonrasında 'savunalım bari' düşüncesi var." ifadelerini kullandı.

HDP'NİN KAPATILMA İDDİLARI

HDP'li vekiller için hazırlanan fezlekeleri değerlendiren Mehmet Ocaktan, "Şimdi siz parti kapatmak ya da fezlekeler yoluyla milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırırsanız, geçmişte FETÖ ile fotoğraf çektiren ve övgüler dizen bir yaklaşım vardı. Gelecekte bunların da önünü açıyorsunuz". dedi.

Hazırlanan fezlekelerin HDP seçmenine haksızlık yapıldığını belirten Ahmet Taşgetiren ise "HDP oy verenleri ne yapacaksınız? Diyelim 20 bin insan terörle iltisaklı. Bunları cezaevine gönderdiniz. Peki, 6 milyon insanı ne yapacaksınız? Akil İnsanlar'dan bir kaç kişi dışında, HDP konusunda iktidara 'iyi yapıyorsunuz' diyen kimse yok." açıklamalarına yer verdi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN