Fahrettin Koca için çok üzüldüm | Buradan Bakınca

Gazeteciler Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, KARAR TV'nin en çok izlenen programlarından 'Buradan Bakınca'da gündemin ana maddelerini mercek altına aldı. Taşgetiren, AK Parti'nin kalabalık kongreleri hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca için, "Fahrettin Koca için üzüldüm" sözlerini kullandı.

KARAR yazarları, usta kalemler Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan "BURADAN BAKINCA" programında, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un açıklamaları, AYM'nin HDP kararı, Merkez Bankası'ndaki değişim, Fahrettin Koca'nın kongre açıklamaları masaya yatırıldı.

"SAĞLIK BAKANI İÇİN ÜZÜLDÜM"

Koronavirüs pandemi sürecinin başında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başarılı olduğunu belirten Mehmet Ocaktan, daha sonda sürece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dahil olduğunu ve başarısız sonuçların elde edildiğini söyledi.

Koca'nın kalabalık kongrelerle ilgili mahcup bir açıklama yaptığını belirten Ocaktan "Fahrettin Koca geçen gün lebalep kongrelerle ilgili bir açıklama yaptı. Çok mahcup bir açıklamaydı. Ben satır aralarını okuduğumda, 'ya sormayın işte kardeşim' der gibi bir şeydi." ifadelerini kullandı. Ahmet Taşgetiren ise, "Fahrettin Koca'nın ezilişi karşısında üzüldün değil mi? Ben üzüldüm en azından." dedi.

"KADROLAŞMA SÖZ KONUSU OLACAK"

Taşgetiren ve Ocaktan, kamuda fişleme ve kadrolaşma yol açabileceği gerekçesiyle AYM tarafından iki kez iptal edilen ve Meclis'te reddedildikten sonra  AK Parti tarafından yeniden Meclis'e getirilecek Güvenlik Yasası'nı da değerlendirdi.

Mehmet Ocaktan, Güvenlik Yasası ile ilgili "AYM 2 defa reddetti. 'Kişisel verilerin korunacağı yasada güvence altına alınmamış' diyor. Burada bir tehlike var. Komisyonu Cumhurbaşkanı atayacak. Burada bir kadrolaşma söz konusu olacak." diye konuştu.

Taşgetiren ise "28 Şubat döneminde, insanların eşlerinin başörtülü olup olmadığı, hangi dershaneye gittiği, hatta anne babasının Hacca gidip gitmediği araştırıldı. TBMM  eski Başkanı Cemil Çiçek geçmişte fişlediği için Danıştay'a giremediğini anlattı." dedi.

"ESNAF, YARIN CAMİLER LEBALEP DOLU DİYECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni koronavirüs yasakları hakkında konuşan, Ahmet Taşgetiren şunları kaydetti: "Esnafın gelir kaybı ile teravih kılma hakkı karşı karşıya getirilme gibi bir absürtlüğün içine giriliyor. Esnaf, yarın camiler lebalep dolu diyecek. Kongreler için yapılan lebalep eleştiriler camiler için yapılacak. Din ile insanların hayatındaki bir takım kayıpları karşı karşıya getirmek gibi bir riski var. bunları yapmamak lazım. Geçen sene evlerde kılındı teravihler. Bu kadar ilahiyat hocası var yapmayın bunu demiyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN