AK Parti, MHP'ye rehin durumda | Buradan Bakınca

Gazeteciler Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, KARAR TV'nin yeni programı 'Buradan Bakınca'da gündemin ana maddelerini mercek altına alındı. Andımız konusunda, AK Parti'nin sıkıştığını belirten Mehmet Ocaktan, "AK Parti, MHP'ye rehin durumda. Mesaisinin büyük bir kısmını MHP'yi memnun etmeye harcıyor." dedi.

KARAR yazarları, usta kalemler Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan "BURADAN BAKINCA" programında, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi ve HDP'ye açılan kapatma davası ve Danıştay'ın andımız kararı konuşuldu. 

Danıştay'ın Andımız kararını değerlendiren Ahmet Taşgetiren, "AK Parti Andımız konusunda sessiz kalıyor. Kendi icraatını savunur gözükmüyor. Her sabah Kürt, Türk bütün memleketin çocuklarına 'Ne mutlu Türküm diyene dedirtelim ve bunların bilinci değişsin' diye düşünüldü ama olmadı" diye konuştu.

"AK PARTİ, MHP'YE REHİN DURUMDA"

Andımız kararı konusunda AK Parti'nin bir sıkışıklık içinde olduğunu ifade eden Mehmet Ocaktan ise şunları kaydetti: "Dünyanın bu kadar değiştiği yerde Andımızı geri getirmenin anlamı yok. Kürtlere 'Türküm' dedirtmenin anlamı yok. Yıllarca bunda ısrar edildi ama bunların hiçbir sonucu olmadı.

Bahçeli, Andımız konusunda kongrede hiçbir şey söylemedi. HDP'nin kapatılma davası hemen kongre öncesine yetiştirildi. AK Parti, MHP'ye rehin durumda. Mesaisinin büyük bir kısmını MHP'yi memnun etmeye harcıyor"

"GERGERLİOĞLU ETKİLİ OLDUĞU İÇİN VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ"

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesi hakkında konuşan Mehmet Ocaktan, "Gergerlioğlu'nun parti tabanında ve dindar kesimde etkili olmalarından korktukları için alelacele vekilliği düşürüldüğü kanaatindeyim" ifadelerine yer verdi.

Ahmet Taşgetiren ise "Devlet sanki bazı isimlere takıyor. Gergerlioğlu gibi. Mesela Ahmet Altan'a, mesela Osman Kavala'ya, mesela Selahattin Demirtaş'a takmış gibi. Şu davadan olmazsa bu davadan içeride tutarız deniyor" diye konuştu.

"KÜRT SİYASİLERE TIRPAN VURULMAK İSTENİYOR"

HDP'ye açılan kapatma davasını yorumlayan Ahmet Taşgetiren "Şimdi siz HDP'yi kapattınız, 687 kişi hakkında siyasi yasak getiriyorsunuz. Bir tür tırpan vuruyorsunuz. Yenileri yetişinceye kadar gün ola harman ola diyorsunuz." şeklinde konuştu.

AK Parti'nin tavrının samimi olmadığını söyleyen Mehmet Ocaktan ise "Eğer samimi olsaydınız Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkarıp, Öcalan'ın mektubunu okutup, Saadet Partisi dahil diğer partilere terör destekçisi demezdiniz." dedi.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN