Ocaktan: Türkiye için asıl tehlike o fotoğraf |Buradan Bakınca

KARAR yazarları Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, KARAR TV'nin en çok izlenen programlarından biri olan 'Buradan Bakınca'da gündemin ana maddelerini mercek altına aldı. Türkiye'nin AB'den uzaklaştığını dile getiren Ocaktan, "Asıl tehlike Türkiye'nin Rusya ve Çin fotoğrafının içinde yer almasıdır." dedi.

KARAR yazarları, usta kalemler Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan "Buradan Bakınca" programında,  amirallerin Montrö bildirisi, AB liderlerinin Türkiye ziyareti ve Ayasofya imamının görevden ayrılmasını masaya yatırdı.

"TÜRKİYE İÇİN ASIL TEHLİKE O FOTOĞRAF"

Avrupa Birliği -Türkiye ilişkilerini değinen Ocaktan, "Türkiye için asıl tehlike Avrupa Birliği'ndeki fotoğraftan ayrılıp bugünkü Rusya ve Çin fotoğrafının içinde yer almasıdır." diye konuştu.

Türkiye'nin Rusya ve Çin'e yaklaştığını söyleyen Ocaktan şunları kaydetti: 

"Türkiye'nin esas kaybettiği şey, tam üyelik müzakerelerinin kabul edildiği dönemi hatırlayın. Avrupa Parlamentosu'nda bütün üyelerin 'yes' dediği bir fotoğraf vardı. Şimdi Türkiye o fotoğraftan buraya geliyor. Türkiye demokratikleşme istikametinde önemli adımlar atmıştı. Şimdi o işlerden vazgeçtiği için AB ile tartışmalar oldu. Baktılar ki Türkiye zaten kendini başka ligde görüyor. Türkiye için asıl tehlike olan Rusya ve Çin fotoğrafıyla anılması. Esas bizim için tehlike odur. Yoksa ABD ile Avrupa ile de ilişkiler sürer."

AMİRALLERİN MONTRÖ BİLDİSİ

104 Amiralin Montrö bildirisi değerlendiren Ahmet Taşgetiren şu ifadelere yer verdi: "Amirallerin bildirisi darbe bildirisiyse burada bir dış güçlerin olması gerekiyor deniyor. Bu amirallere Atlantikçi deniyor. Ama bu amiraller Ulusalcı ve Avrasyacı.  Kuvvetler ayrılığı sağlıklı işlemiyor. Yukarıda biri şey söylendiğinde kararları etkiliyor. İçişleri sabaha kadar uğraşıp oğluna kızına bakıyor. Bakan 'mahrem bilgiler var' diyor. Bu bilgileri nereden aldınız? Yargıtay'dan aldıysanız yargıyı kullandınız demektir."

Mehmet Ocaktan ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "elimizde mahrem bilgiler var" sözlerine tepki göstererek, "Bir hukuk devletinde bir bakanın 'elimizde mahrem bilgiler var' demesi skandaldır. Elinizde bir bilgi varsa mahkemelere götürürsünüz." diye konuştu.

"BİLDİRİ TABANI İKNA ETMEK İÇİN KULLANILACAK"

Ocaktan, amiraller bildirisinin Kanal İstanbul konusunda tabanı ikna etmek için kullanılacağını belirterek, "Kanal İstanbul'da tamamen bir rant var. AK Parti bunu tabanına nasıl anlatacak. Bak amiraller de biz karşı diyecek." sözlerine yer verdi.

AYASOFYA İMAMININ GÖREVDEN AYRILMASI

Ayasofya baş imamı Mehmet Boynukalın'ın görevden ayrılması hakkında konuşan Ahmet Taşgetiren, "Ayasofya baş imamının paylaşımının altına yazılanlara bakıldığında attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmiyor. Ben, Ayasofya imamının evrensel mesajlar vermesini beklerdim." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN